Opprykksdramaet er i gang

Fotballthrilleren er i gang på Ranheim. Hjemmelaget leder 2-0 og HamKam har fått en mann utvist. Følg våre oppdateringer her .

Ranheim HamKam

Ranheim møter HamKam til første kvalikrunde for opprykk til Eliteserien.

For bare tre dager siden vant Ranheim over HamKam 4-1. I dag møtes de i første kvalik-runde til spill for Eliteserien i 2014.

Ranheim leder 1-0 til pause med scoring av Karl Morten Eek.

NRK Trøndelag vil komme med fortløpende oppdateringer på det som skjer i kampen. Trykk F5 for oppdatering.

Vi følger kampen

1 min: Kampen er i gang. Stadion virker utsolgt.

10 min: Rolig start på kampen. Ranheim har ballen mest, men har skapt lite.

21 min: God sjanse til HamKam! Emil Dahle snapper ballen på midtbanen og sentrer til Ole Amund Sveen. Fra 16 meter banken han ballen mot mål, men midt på keeper Even Barli.

23 min: HamKam styrer kampen for øyeblikket.

30 min: Gult kort til HamKam. Aziz Idris er alt for sen i en duell. Fortjent.

42 min: Ranheim har skapt lite i denne førsteomgangen. Det er sjansefattig for begge lag med mye spill på midtbanen.

45 min: 1-0 til Ranheim!! Corner blir slått inn i feltet. Der står Karl Morten Eek som stanger ballen i mål. Ballen er på streken og det er usikkery om hele ballen er inne, men målet er dømt. Det koker på DnB Arena!

45 min: Pause! 1-0 til pause. Det var sjansefattig, men Ranheim har tatt ledelsen.

46 min: Andre omgang har startet i Trondheim.

47 min: Daglig leder i Ranheim Rune Venås fortalte til pause at 1300 tilskuere har møtt opp på stadion. Fantastisk for en liten klubb.

53 min: Ranheim har startet best i andre omgang. For få minutter siden skapte de en god sjanse på en corner.

54 min: Kjempesjanse til Ranheim! Ny corner slås inn. Jo Sondre Aas står på bakerste stolpe og header ballen mot mål, men forsøket blir klarert.

56 min: Så kommer nyheten om at Mjøndalen har scoret i den andre kvalikkampen mot Hødd.

60 min: Nok en stor sjanse til Ranheim. Gjermund Åsen snapper ballen på kanten, dribler seg mot mål, men får en for lang touch og det ender med corner.

68 min: Rødt kort HamKam! Aziz Idris får sitt andre gule kort for å prøve å filme til seg straffespark!

74 min: Ranheim har god kontroll på kampen nå. HamKams utvisning kan gjøre det fryktelig tøft for hamarlaget.

74 min: Minner om at ender det uavgjort, blir det ekstraomganger og eventuelt straffekonkurranse.

77 min: HamKam-spillerne begynner å bli frustrert nå. Gult kort til Edmir Asani etter klaging på dommer.

80 min: Da har Mjøndalen scoret igjen! 0-2 etter 80 minutter.

86: Og der er det AVGJORT! Ranheim scorer 2-0, scoring av Kristoffer Løkberg. Det tar helt av på stadion!

90 min: 90 minutter er passert. Dette går veien for Ranheim.

90 min: Det er det over! Ranheim er videre!

– Det beste som kunne skje

Daglig leder i Ranheim, Rune Venås, var en jublende glad mann til pause.

– Å få en scoring like før pause var det beste som kunne skje. Det har vært en stillingskrig med tette dueller. Heldigvis fikk vi hull på byllen like før pause, sier Venås.

Nå håper han ledelsen skal holde helt inn.

– Vi skal spille 45 minutter til, så det er bare å tro på at dette holder helt inn. Det er 1300 på stadioen i dag, og det er fantastisk, sier han.

Lagoppstillinger

Laguttakene er nå klare. Disse spillerne starter kampen:

Ranheim: Even Barli - Thomas Rønning - Karl Morten Eek - Are Tronseth - Eirik Malmo - Magnus Blakstad - Mads Reginiussen - Kristoffer Løkberg - Michael Stilson - Gjermund Åsen - Jo Sondre Ås.

HamKam: Emil Holst - Truls Jevne Hagen - Edmir Asani - Oddbjørn Lie - John Anders Rise - Aziz Idris - Viktor Adebahr - Vegard Bjerke - Ole Amund Sveen - Tore Andres Gundersen - Emil Dahle.

Ranheim leder 1-0 til pause over HamKam.

– Må prestere så godt vi kan

– Nå gjelder det bare å få ut mest mulig energi og overskudd for å prestere det vi vet vil kan, sier trener Trond Nordsteien i Ranheim.

De er godt forberedt for dagens store fotballfest på Ranheim. De har mobilisert elever fra de tre skolene i nærmiljøet, gitt dem gratis billetter og selger resten av billettplassene til sterkt redusert pris.

Det må kanskje til, siden kampen spilles på dagtid. De mangler nemlig flombelysning på banen og det må til i novembermørket.

Masse folk har møtt opp for å se Ranheim kjempe om Eliteserieplass.

Bonuskamp

– Det er på en måte en cupfinale for oss dette å få spille mot Ham, Kam. Vi har nådd målet og blitt topp seks. Nå skal vi gjøre det vi gjorde sist og slå HamKam, sier toppskårer i førstedivisjon, Ranheims Jo Sondre Aas.

Han kan skilte med 18 mål på 29 kamper.

– Jeg tror denne spillegruppa har potensial til å bite seg fast mellom 20. og 24. plass i norsk toppfotball, sier Nordsteien.

Se video av barnas kamprop som skal hjelpe Ranheim videre i kvaliken.

Elever på Ranheim skole øver på kamprop til kampen mot HamKam.