Kombinertpallen i Val di Fiemme 030212 - Vinner Lamy Chappuis flankert av Bjoern Kircheisen (t.v.) og Mikko Kokslien. - Foto: Elvis Piazzi / Ap

Vinner Lamy Chappuis flankert av Bjoern Kircheisen (t.v.) og Mikko Kokslien.

Foto: Elvis Piazzi / Ap

3.-plass for Kokslien

Mikko Kokslien (26) tok sin tredje pallplassering for sesongen med 3.-plass i verdenscuprennet i kombinert i Val di Fiemme fredag.

– Jeg er godt fornøyd med å komme på en tredjeplass i dag, sier Mikko Kokslien til NRK.

Han gikk ut fra 18.-plass etter hopprennet. Konkurransen gikk etter det nye strafferundekonseptet, og Kokslien tok sine to runder første gang han kom inn til stadion.

Deretter tok han inn på teten omtrent hele veien inn til mål.

Kokslien sier det er godt å få en bra start på siste del av sesongen.

– Det gir litt selvtillit framover, jeg har en del renn igjen.

Fransk seier

Verdenscupleder Jason Lamy Chappuis var det som så mange ganger før lite å gjøre med.

Franskmannen tok sin fjerde seier for sesongen og sin 20. verdenscupseier totalt. Det er liten tvil om at Chappuis er verdens beste kombinertløper i øyeblikket.

Kokslien posisjonerte seg mot slutten, men tapte spurten om 2.-plassen mot tyske Björn Kircheisen. De var drøye fem sekunder bak vinneren i mål. Det kunne se ut som om Kokslien forstyrret tyske Eric Frenzel litt i spurten, i hvert fall endte det med at Frenzel måtte ta til takke med 4.-plassen.

Svakt hopp av Moan

Magnus Moan gikk også et bra langrenn, men et svakt hopp gjorde at han måtte ut i tre strafferunder og i mål var 38,7 sekunder bak på 9.-plass.

De øvrige norske hadde en tung dag i VM-byen fra 1991 og 2003. Jørgen Graabak, som ble norsk mester sist helg, fikk det ikke til. Han gikk ut som nummer 19, og endte hele 2,03,9 minutter bak på 31.-plass.

Gudmund Storlien og Truls Sønstehagen Johansen ble nummer 38 og 41.
Jan Schmid sto av konkurransen etter hoppingen.

(NTB/NRK)

Ordfører i Bjugn, Arnfinn Astad, var sentral i den opprivende prosessen som endte med folke-nei til å slå seg sammen med naboene på Ørland. I høst gir 76-åringen seg, etter 15 sammenhengende år som øverste politiker.

Ordfører i Bjugn, Arnfinn Astad, gir seg som øverste politiker til høsten.

Det skal være mer næringsrikt og bedre for magen..nei det er ikke noe helt nytt snarere en god gammeldags oppskrift

Gammeldags oppskrift, bra for magen

9 april 1940 okkupertte tyskerne Norge. Et trondheimsselskap, ti millioner kroner og 600 statister sørger nå for en ny dokumentar, der hemmeligholdt informasjon om felttoget for 74 år siden kommer frem

Dokumentarinnspilling i Trøndelag

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)