Granåsen og Petter Tande - Kombinertutøveren Petter Tande har lenge vurdert å gi seg med kombinert på grunn av tingenes tilstand. Nå er han lei av Granåsen-prosjektet.NRK/Scanpix

Kombinertutøveren Petter Tande har lenge vurdert å gi seg med kombinert på grunn av tingenes tilstand. Nå er han lei av Granåsen-prosjektet.

Foto: NRK/Scanpix

- Håpløse forhold i Granåsen

Hoppbakken i Granåsen er stengt for tredje sommer på rad. Dette har store konsekveneser for hopp-miljøet, mener trener i Granåsen Skiteam.

– Beklager å måtte si det, men arbeidet tar for langt tid, og jeg tviler derfor på at bakken blir hoppklar før sommersesongen er over. Men vi jobber med saken, og etter et møte med alle involverte tirsdag kveld, er jeg optimist, sier Morten Wolden, kommunaldirektør i Trondheim kommune til Adresseavisen.

Det er tredje sommeren på rad at hoppbakken i Granåsen er stengt.

Første året ble bakken stengt på grunn av dårlige forhold. Bakken måtte rehabiliteres og arbeidet startet sommeren 2008 og avsluttet året etter.

Ombyggingen i fjor var for dårlig, og flere snø-, is-, og jordras lagde omfattende skader. Mer vedlikeholdsarbeid måtte til.

Det startet i sommer og skulle være ferdig til 1. august. Men slik gikk det ikke. Nå ser det ut til at hele sommersesongen kan ryke for trønderske hoppere og kombinertløpere.

Oppgitt

Kombinertutøveren Petter Tande har lenge vurdert å gi seg med kombinert på grunn av tingenes tilstand. Nå er han lei.

– Helt utrolig. Det finnes hoppbakker over alt i hele verden. Men her i Trondheim får de det ikke til. Det er bare håpløst, sier Petter Tande, kombinert utøver til Adresseavisen.

At arbeidet med bakken i år blir ytterligere utsatt gidder han ikke å bruke energi på.

Lillehammer blir løsningen

Nå vender han landslaget ryggen til fordel for Granåsen Skiteam, og velger å satse for fult.

Om muligheten hadde vært der ville han ha trent i Granåsen, i stedet må han kjøre til Lillehammer. Der kommer han til et toppmoderne anlegg med gode fasiliteter.

– Aller helst burde vi flyttet til Lillehammer for å henge med i toppen. Pendlingene er i ferd med å knekke oss økonomisk, sier Tande

Koster

Bjørn Kåre Ingebrigtsen, trener i Granåsen Skiteam og lærer ved skilinja på Heimdal videregående merker at entusiasmen er i ferd med å forsvinne med aktiviteten.

– Vi registrerer færre søkere ved skilinja ved Heimdal videregående. Og det er ikke tilfeldig at vi ikke finner en eneste trønderhopper i verdenseliten i hopp, sier Ingebrigtsen

– Vilje men ikke evne

Ingebrigtsen mener kommunen viser vilje.

– Men ting går for tregt og mye dårlig planlegging vitner om at Granåsen ikke har topp prioritet på Rådhuset.

Kommunaldirektør Morten Wolden er enig i kritikken.

– Vi har ikke mer penger å sette inn, men det er klart at arbeidet kan intensiveres, sier Wolden.

Snøras i Granåsen i november 2009 - Snårad i Granåsen i 2009.NRK

Snårad i Granåsen i 2009.

Foto: NRK

Midtnytt på 60 sekunder

Her presenterer Grete Thobroe mandagens viktigste nyheter på 60 sekunder.

TV-saker

Forsvaret stiller med dynamitthunder for å klarere områder hvor det har vært brukt sprengstoff.
Studenter og lærere ved NTNU har fortsatt tro på ei framtid i oljebransjen. Til tross for innskrenkninger akkurat nå, tror de det tar seg opp igjen. Dermed blir det igjen bruk for sivilingeniører.
Forsvaret stiller med dynamitthunder for å klarere områder hvor det har vært brukt sprengstoff.
Studenter og lærere ved NTNU har fortsatt tro på ei framtid i oljebransjen. Til tross for innskrenkninger akkurat nå, tror de det tar seg opp igjen. Dermed blir det igjen bruk for sivilingeniører.
Lene Maria Bergum ble drept på Utøya i 2011.
Den 17-år gamle jenta hadde et spesielt engasjement for verdens fattige, og for foreldrene har det vært viktig å føre denne arven videre. Derfor måtte de dra på en flere dager lang vandring.