Hopp til innhold

Widerøe-pilot vant i retten

Widerøe-piloten gikk til retten da han ble sparket. Nå får han beholde jobben, og får 687.000 kroner i erstatning fra selskapet.

Widerøe-fly

En Widerøe-pilot vant frem i retten, og får beholde jobben i selskapet.

Det kommer frem i den ferske dommen fra Nord-Troms tingrett.

– Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med resultatet av dommen. Det er en veldig god og grundig dom, som ga oss medhold på alle punkter, sier pilotens advokat, Hjallis Bakke til NRK.

Strid om betalingskort

Flyselskapet beskyldte piloten fra Øst-Finnmark å ha benyttet selskapets innkjøpskort uten tillatelse. Derfor valgte de i fjor høst å sparke han fra sin stilling.

I retten hevdet selskapet at piloten hadde gjennomført 35 uregelmessige transaksjoner, som til sammen utgjorde rundt 7000 kroner.

Selskapet viste også til en hendelse hvor piloten var nær å fly inn i en fugl som begrunnelse for oppsigelsen.

– Ikke grunn til oppsigelse

Piloten forklarte selv i retten at han kan ha benyttet betalingskortet på en ureglementert måte, men ikke i en slik grad at det ga grunnlag for en oppsigelse.

Han forklarte også at han hadde brukt kortet til å betale for taxiturer i forbindelse med arbeidsperioder for til sammen 6.314 kroner, og om transaksjonenen var problematiske burde Widerøe hatt kontrollrutiner som fanget opp feilbruken.

Retten mener derimot at det ikke er sannsynlighetsovervekt at piloten bevisst har misbrukt kortet. Beløpets størrelse ville være tilstrekkelig til å begrunne en oppsigelse, men retten valgte å tro på pilotens forklaring.

Ønsker å fortsette

Piloten får nå beholde jobben i selskapet og er tilkjent en erstatning på 687.000 kroner. I tillegg er han saksomkostninger på 235.660 kroner.

Og piloten har nå et klart ønske om å fortsette i flyselskapet.

– Vi må først vente og se om dommen blir rettskraftig. Men han ønsker selvfølgelig å jobbe videre i Widerøe, sier Hjallis Bakke.

Overrasket over dommen

Widerøes kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien sier at selskapet er overrasket over dommen. Og de har ikke bestemt seg om den kommer til å bli anket.

– Vi har registrert kjennelsen, men vi er nød til å sette oss litt mer inn i den før vi bestemmer oss for hva vi gjør videre, sier Kongsteien.