TIL videre etter ekstraomganger: – Berg-og-dal-bane av en kamp

Tidenes første oppgjør mellom mellom Tromsø og Odd i cup-sammenheng ble av det innholdsrike slaget.

Jubel

Tromsø-jubel for seier i kampen Tromsø IL-Odd på Alfheim Stadion onsdag ettermiddag.

To snuoperasjoner, fem mål, flere skudd i «treverket», annullerte scoringer og ekstraomganger var bare noe av innholdet de fremmøtte fikk servert på Alfheim Stadion onsdag ettermiddag.

TIL-trener Bård Flovik var svært fornøyd med å få et hardt tilkjempet avansement til kvartfinalen i cupen.

Det her var fantastisk deilig. Det var en berg-og-dal-bane av en kamp. Vi begynner veldig bra, men er svak i andre halvdel av første omgang. Vi klarer å snu kampbildet i andre omgang, og kommer opp der vi skal være igjen. Vi utligner med drøye ti minutter igjen å spille. Det ender med ekstraomganger, og vi vinner med veldig slitene bein utpå der. Veldig deilig, oppsumerer Bård Flovik etter kampslutt.

Bård Flovik

TIL-trener var veldig fornøyd etter avansement var sikret mot Odd.

– Ullevål et stort mål for oss

Med seieren over Odd har «Gutan» bare to hinder igjen på veien mot en cupfinale på Ullevaal.

Men TIL-kaptein Simen Wangberg tørr ikke sende tankene dit helt ennå, selv om han innrømmer at Ullevaal er et mål for gruppen.

Vi skal ta en kamp av gangen. Det er jo et litt kjedelig svar det da, men det er nå en gang sånn. Det er to kamper, som du sier, igjen, men vi er på god vei, og vi viser i dag at vi har moralen som trengs for å komme oss dit. Det er et stort mål for oss å komme til Ullevaal denne sesongen, og nå er det jo bare to hinder igjen. Så vi er sultene, og har lyst å komme oss dit, sier midtstopperen til NRK.

Wangberg

TIL-kaptein Simen Wangberg takker publikum etter 3-2 seieren over Odd i cupens fjerde runde.

Tre spisser og tre mål

TIL fikk en drømmestart på kampen da spiss Sofien Moussa med sin scoring sendte vertene i ledelsen etter drøye 13. minutters spill.

Gjestene fra Skien snudde så kampen etter to scoringer signert Chukwuma Akabueze.

Men TILs spisser var ikke ferdige for dagen.

Først utlignet innbytter Runar Espejord etter 78. minutters spill, før Thomas Lehne Olsen vant kampen for Gutan med sin 3-2 scoring, 10 minutter inn i første ekstraomgang.

At spissene scoret gjorde godt for alle etter kampslutt.

Det gjør meg stolt i dag. Vi har tre spisser som scorer mål, og vi har store sjanser i tillegg til målene. Vi har har flere store situasjoner som vi kan score mål på, og det gjør vi gjennom å ha et skapende spill i dag, sier TIL-trener Bård Flovik til NRK.

Spissene og dagens målscorere var også fornøyd med egen prestasjon etter kampslutt.

Det er klart det er veldig godt å score et avgjørende mål, og bidra med at laget får et avansement. Det er viktig at vi på topp scorer mål, og det blir viktig at vi holder det gående fremover. Det er bra for laget at vi både har konkurranse og leverer mål, sier matchvinner Thomas Lehne Olsen til NRK.

Runar Espejord legger til:

Det var veldig artig å se at flere av spissene scoret i dag. Alle tre spissene fikk seg jo faktisk et mål, så uten å «jinxe» noe, så virker det jo som det har løsnet litt. Så vi bygger videre på dette, sier Espejord til NRK.

Espejord og Olsen

Tromsøs Runar Espejord og Thomas Lehne Olsen etter kampen Tromsø IL-Odd på Alfheim Stadion onsdag ettermiddag