Hopp til innhold

Oppretter koordinator for berørte i overgrepssaken

Ressursgruppa som er oppretta i forbindelse med overgrepssaken i Tromsø har vedtatt å opprette ei kommunal koordinatorstilling. Kommuneoverlegen sier dette vil gi bedre ytelser til dem som har behov for hjelp og oppfølging.

Trond Brattland

Kommuneoverlege Trond Brattland i Tromsø mener det er viktig at hjelpetiltakene overfor de berørte i overgrepssaken blir bedre koordinert.

Foto: Vibeke Paulsen Ceron / NRK

Den kommunale ressursgruppa vurderer det slik at det er behov for å koordinere og sikre oversikten over de hjelpetiltakene som nå settes inn overfor alle dem som er berørt av overgrepssaken.

En mannlig barnehageansatt i 30-åra er sikta for seksuelle overgrep mot 11 barn. Han ble pågrepet 6. mai og er varetektsfengsla.

Sikta har innrømmet seksuelle overgrep i en privat barnehage i Tromsø som han har jobba i sia 2008.

Oversikt og koordinasjon

– Det fine med Tromsø, som er en såpass stor by, er jo at det er masse ressurser å spille på for dem som har behov.

Det som er utfordringa er å sikre oversikten, sier kommuneoverlege Trond Brattland etter møtet i ressursgruppa i dag.

Gruppa mener at en koordinatorfunksjon kan bidra særlig overfor de familiene som har behov over tid, ved å sikre at overganger mellom ulike tjenester og hjelpetiltak fungerer, for eksempel i tilfeller hvor en tjeneste avslutter og en annen overtar.

Bli kjent med de berørte

– I tillegg kan en slik koordinator bli kjent med de familiene som har behov for oppfølging og dermed være en person som det er lett å kontakte, sier Trond Brattland.

– Det er helt umulig å si hvor lenge det kommer til å bli behov for å ha ressurser på denne saken, sier kommuneoverlegen.

– Vi gjør dette så lenge det er behov for det.

Opprettholder beredskapstelefonen

Ressursgruppa har også bestemt seg for å opprettholde beredskapstelefonen i forbindelse med overgrepssaken, men fra nå av blir den bare tilgjengelig innafor vanlig arbeidstid mellom klokka 8 og 15.

I pinsehelga var det bare en telefon til denne beredskapslinja.

– Men vi vil jo vurdere å utvide tilgjengeligheten igjen hvis det blir økt behov. Det er ennå litt tidlig å si noe om hva som blir behovet framover.

Vi tror det er viktig å ha denne innringingsmuligheten framover uansett, slik at de som har behov enkelt kan kontakte helsevesenet, sier Trond Brattland.

– Det har en verdi i seg sjøl å ha ei slik linje, og det er ikke nødvendigvis antall henvendelser som skal avgjøre om den bør opprettholdes eller ikke, understreker kommuneoverlegen.

Telefonnummeret til kommunens beredskapstelefon er 77 79 00 17.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark