Hopp til innhold

Måtte kvitte seg med 50 tonn stinkende død fisk

Grieg Seafood Finnmark opplevde massedød av fisk etter en episode med oksygensvikt. Stanken fikk folk til å melde fra til Mattilsynet om lukt fra kaia og død fisk i fjæra.

laks

Grieg Seafood oppleve massedød av laks etter en episode med oksygenmangel i september.

Foto: Henning Bagger / Scanpix

I tillegg til bekymringsmeldinger fra publikum, varslet Grieg Seafood selv Mattilsynet om episoden der omlag 50 tonn laks døde på grunn av oksygenmangel.

Dette var forårsaket av maneter som la seg utenpå en merd.

18 kar med død fisk

Under inspesjonen viste det seg at det sto 18 kar med død fisk på kaia til oppdrettsselskapet i Nyvoll i Alta kommune.

Etter Mattilsynets beregninger skulle det ha vært mulig å få kvernet og fjernet de 50 tonnene med fisk på kortere tid enn det bedriften hadde klart.

Svært alvorlig

Mattilsynet ga dermed Greig Seafood pålegg om å kverne all den døde fisken så raskt det lot seg gjøre.

«Mattilsynet vurderer regelbruddet som svært alvorlig», heter det i tilsynsrapporten.

Fredag opplyser Mattilsynet imidlertid at all fisken nå er fjernet.