Finger ut av ledd - og akilles-trøbbel

Men TIL klart bedre enn Sogndal og vant 3–1 på La Manga.

Gjermund Åsen fikk fingeren ut av ledd

Gjermund Åsen fikk fingeren ut av ledd under kampen.

LA MANGA (nrk.no): Tromsø IL var klart best og slo Sogndal 3–1 på La Manga i ettermiddag etter to avgjørende mål det siste kvarteret.

Denne gangen var det ikke vinden som gjorde kampen litt vrien. Derimot en serie merkelige situasjoner med ulike type skader.

Simen Wangberg

Simen Wangberg tråkket over etter bare åtte minutter og måtte forlate banen.

8 minutter: Midtstopper Simen Wangberg tråkker over uten at noen er i nærheten av ham. Og må forlate banen. Kan være satt ut av spill resten av La Manga-oppholdet, kanskje lenger.

30 minutter: Innbytter William Frantzen banker ballen i hodet på Marcus Hansson fra en meters avstand. Svensken klarer ikke å fortsette kampen. Mulig hjernerystelse.

44 minutter: Gjermund Åsen, som har levert en strålende 1. omgang, går i bakken etter en duell. Og får en finger ut av ledd. Ser ikke godt ut ....

Se video:

Created by InfoDispatcher

– Jeg lander på venstrehånden. Så spretter ytterste fingeren ut av ledd. Så kommer jeg litt borti den, så spretter den på plass igjen. Men jeg ble litt skremt. Og det var veldig, veldig vondt, sier Åsen til NRK.

Åsen var en kreativ kraft

Han kom på banen til 2. omgang, men må forlate med akillestrøbbel etter bare 14 minutter.

Gjermund Åsen

Gjermund Åsen måtte ut med akillesproblemer under kampen.

– Jeg brakk foten da jeg var 14 år. Og når jeg spiller kamper på gress så er det litt ømt i akillesen min, sier Åsen, som skaffet TIL straffe etter bare fire minutter.

Den satte Zdeken Ondrasek sikkert i mål.

Åsen var hjernen bak det meste TIL skapte den første halvtimen i sin offensive rolle bak Ondrasek. Og Gutan hadde flere store sjanser til å øke ledelsen både ved Ondrasek, Magnus Andersen og Åsen.

I stedet utlignet Sogndal etter 29 minutter – etter en stygg feil av midtstopper Magnar Ødegaard. Og en litt merkelig keeperopptreden av Benny Lekstrøm.

Avgjorde mot slutten

TIL gjorde mange bytter etter hvert. Christian Landu-Landu kom inn for Hansson før pause. Og skjøt TIL i ledelsen knappe kvarteret før slutt. Den tidligere Viking-spilleren satte ballen kontrollert i mål etter en Thomas Drage-corner.

Helt på tampen satte kapteinen for dagen, Remi Johansen, inn 3–1 på et godt plassert venstrebeinsskudd etter godt forarbeid av Mikael Norø Ingebrigtsen, som hadde et flott innhopp.

– Et bra resultat, sier Remi Johansen.

Taklet det bra

– Det var ei tøff fysisk utfordring for oss. Men jeg synes vi taklet det fint. Og vinner fullt fortjent, sier Remi Johansen.

Se video:

Trener Steinar Nilsen var også fornøyd med å slå et Sogndal-lag som banket Sandefjord 3–1 for noen dager siden.

– Det vi er mest fornøyd med i dag er det som skjer på den siste tredjedelen. Vi skaper mange bra målsjanser. Og scorer tre mål, sier Nilsen.