Berget livsviktig poeng helt på slutten

Det tok 85 minutter før TIL klarte å hente inn Sandefjords ledelse i bunnoppgjøret på Alfheim.

Tromsø - Sandefjord

TIL og Zdenek Ondrasek kranglet til seg ett poeng i det viktige bunnoppgjøret mot Sandefjord.

TIL burde vinne hjemme mot Alfheim søndag kveld. Sandefjord lå sist på tabellen før dagens kamp, fire poeng bak «Gutan» som lå på kvalifiseringsplass.

Både TIL-trener Steinar Nilsen, og midtbanespiller Remi Johansen var tydelig på at Tromsø måtte snu trenden på hjemmebane, etter det flaue 0-6-tapet mot Strømsgodset sist det var kamp i Tromsø.

Slik var kampen, minutt for minutt:

TIL startet best

Det var TIL som kom best i gang i bunnoppgjøret på Alfheim. Etter fire minutters spill gikk et godt slått frispark fra venstrefoten til Kent Are Antonsen gjennom hele feltet, til Magnar Ødegaard på bakerste. Dessverre for Tromsø fikk ikke midtstopperen styrt headingen på mål.

To minutter senere var det Remi Johansen som fikk en mulighet for vertene. Midtbanespilleren fikk ikke ordentlig treff på ballen etter innlegg fra Antonsen, og headingen gikk til side for mål.

Kampens første store mulighet gikk også til hjemmelaget. Igjen var det venstrefoten til Antonsen som sto for farlighetene. Et godt innlegg fra venstre fant veien til Ondraseks hode. Men fra seks meters hold klarte ikke tsjekkeren å få headingen på mål.

Da TIL ikke omsatte sine muligheter gikk det som det ofte har gjort denne sesongen for «Gutan»: Da scorer motstanderen på sin første mulighet.

Et innlegg fra Dieng fant veien over hodet til Simen Wangberg og til Kirkevold. På hel volley skjøt spissen mellom benene på en utspilt Heigre i TIL-målet. Dermed sto det 0–1 på Alfheim. Noe som også var resultatet til pause.

Berget et viktig poeng

TIL-Sandefjord

Kent-Are Antonsen (til venstre) i duell med Sandefjords Cheikhou Dieng.

Etter pause ble publikum vitne til en meget spesiell situasjon på Alfheim. Mendy skyter og Sellin står ved stolpen og styrer ballen i mål. Dommeren signaliserer for mål til protester fra hjemmelaget, som roper på offside. I det Tromsø skal ta avspark går Hobber Nilsen tilbake på sine avgjørelse og annullerer scoringen. Det til store protester fra Sandefjord-trener Lars Bohinen.

Etter annulleringen tok TIL over. Og i det 85. minuttet hadde de marginene på sin side. Sandefjord-forsvaret fikk ikke klarert et innlegg skikkelig, og Antonsen satte ballen i mål.