– Det blir en slåsskamp for å overleve

Det endte uavgjort i nedrykksduellen på Alfheim, og TIL er med det under nedrykksstreken. Det forandrer lite for TIL-trener Steinar Nilsen.

Steinar Nilsen

TIL-trener Steinar Nilsen her fra oppgjøret mot Vålerenga på Ullevål.

Før helgens runde lå «Gutan» på play-off plassen i bunnstriden. Etter 1-1 resultatet mot tabelljumbo Sandefjord, og tre poeng til Mjøndalen, ligger TIL nå på direkte nedrykksplass.

Det forandrer lite på hvordan Steinar Nilsen ser på veien videre.

Jeg vurderer situasjoenen nå på samme måte som jeg har gjort hele veien. Det er en slosskamp for å overleve i Eliteserien. Det har vi vært veldig tydelig og ærlig på hele veien. Vi har nå 10 kamper på å gjøre det selv, og vi må sloss hele veien. På en måte kan det være godt å få vekkere at dette her bli som cupfinaler for oss, og vi må kjempe helt ut, sier Nilsen til NRK etter kampslutt.

Steinar Nilsen, og midtbanespiller Remi Johansen, var klar før kampstart på at Tromsø måtte revansjere det flaue 0-6-tapet mot Strømsgodset. Og at bare seier var godt nok .

Også etter kampslutt var Nilsen klar på at ett poeng var for lite.

Det er synd at det er to poeng for lite. Vi skulle absolutt hatt tre poeng her i dag. Jeg føler at på antall målsjanser, og på hvordan kampen utviklet seg så burde vi tatt med oss tre poeng. Vi skaper målsjanser mens Sandefjord scorer på sin første mulighet, sier TIL-treneren til NRK.

Sandefjord 0-2

Sandefjordspillerne feirer det andre målet, som senere ble annulert av dommer Ola Hobber Nilsen.

Meget omdiskutert annullering

To minutter ut i andre omgang oppsto det en meget omdiskutert situasjon på Alfheim. Sandefjords Mendy kom seg fri i Tromsøs 16-meter, og fikk skutt mot lengste hjørne. Nesten på streken ved lengste stople står Kjell Rune Selllin som styrer ballen inn i nettet.

Dommer-teamet godkjenner først scoringen. Det til protester fra både TIL-spillere og Alfheim-publikummet som roper etter offside.

Det står 0-2 til Sandefjord.

I det TIL står klar for å ta avspark går plutselig hoveddommer Ola Hobber Nilsen og assistentdommeren tilbake på avgjørelsen, og annullerer 0-2 målet.

Det blir trener Lars Bohinen på Sandefjord-benken mildt sagt forbannet av. Han blir ikke i noe bedre humør når han får sett situasjonen på nytt, og hører forklaringen til dommer Hobber Nilsen.

Min vurdering er at målet blir gitt. Så snakker 8dommeren med linjemannen, og han sier ingenting. Så kommer det noe videobilder, så kommer publikums reaksjon, og så snakker linjemann og dommer igjen. Dommeren forteller meg at han annullerer målet på magefølelsen. Det betyr at de ikke har sett at det var offside. Det må være ganske unikt, raser Sandefjord-trener Lars Bohinen til NRK.

Se dommerens kommentar til situasjonen, og Bohinens svar her:

Dommer Hobber Nilsen og Sandefjord-trener Lars Bohinen om den omdiskuterte annulleringen på Alfheim.

Dommer Ola Hobber Nilsen og Sandefjord-trener Lars Bohinen om den omdiskuterte annulleringen på Alfheim.