Denne siden vil i løpet av sommeren/høsten 2014 legges ned

Du som bruker bes å laste ned og selv ta vare på det innholdet du har lagret her.

Brønnøya - en fredelig perle

Jan Ove Brenden
26.03.2012 kl. 13:01 0 2,412 visninger

Brønnøya, 24.3.2012 (Foto: Jan Ove Brenden)

Brønnøya - en fredelig og bilfri perle
Jeg har faktisk hatt Brønnøya på en liste i et par år over steder jeg ønsker å besøke, og denne helgen har jeg vært der for første gang. Og det ble ikke bare en gang i helgen men 2!

En sykkeltur rundt på Brønnøya kan nesten ikke beskrives men bør oppleves. Dette er virkelig en perle i Oslofjorden, og med en datter som akkurat har lært å sykle er det også midt i blinken for å videreutvikle sykkelferdighetene. Og i tillegg til koselig sykkelvei rundt øya kan du oppleve deilig sjøluft, fugleliv og kanskje ser du noen sjøstjerner og krabber? :-)

Brønnøya er et unikt lite samfunn rett utenfor Nesøya med mange fritidshus og noen fastboende, men helt bilfritt! Det er fint å gå eller sykle på veiene med avstikkere til fri- og skogsområdene. Våren kommer tidlig, og en vårtur når blåveis og hvitveis står i flor bør alle unne seg. Da er det også et yrende fugleliv.

Med utgangspunkt fra Sandvika kan du komme deg dit med Buss 705 eller båtene Rigmor/Rigfar fra Sandvika (vår-sommer-høst) Ved brygga kommer man seg over på en gangbro om vinteren og kabelferje om sommeren.

Se bilder fra Brønnøya på denne linken: http://janovebrenden.no/gallery3/index.php/Oslobilder/Bronnoya

Fra kalenderen

NRK Torget