Denne siden vil i løpet av sommeren/høsten 2014 legges ned

Du som bruker bes å laste ned og selv ta vare på det innholdet du har lagret her.

Nå skal alt bli bra!

Ulf Morten Davidsen
01.03.2012 kl. 23:13 1 1,457 visninger

-Nå skal alt bli bra igjen! Pressekonferanse tirsdag! (Foto: Nina Marie Askim/NRK)

Det spirer og gror igjen, og i slike tider er kunstgress tingen, skal gresset forbli grønt. Som vi alle nå vet: Fredrikstad Fotballklubb er reddet - igjen!

Spørsmålet mange naturlig nok stiller seg nå er: Hvorfor?

Alt var jo så såre vel. Alle de som hadde ødelagt og sørget for tidligere kriser var feiet ut av klubben. På plass var teamet av redningsmenn, og det var ingen enkel oppgave de hadde tatt på seg, men nå var alt på skinner, for her var gromgutta på plass for å ordne opp. I alle fall i følge dem selv.

Så viste det seg at alt egentlig var verre enn noen gang!

Samme dag som FFK var invitert til å delta i et omdømmeseminar i regi av Norsk Tipping i London havnet klubbens ærerike renommé på fyllinga for alvor. Piirojasaken var ille nok. Men en ulykke kommer sjelden alene, så jammen var ikke klubben nesten konkurs også, sånn plutselig. FFK og Stabæk var de eneste klubbene som ikke møtte på omdømmeseminaret. (Og var det noen som burde vært der, var det vel nettopp disse to.)

Nå har vi fått forklart hva som gikk galt: Systemsvikt, manglende inntekter, og dårlig kostnadsstyring er årsaken til at aristokraten i norsk fotball nå befinner seg i gapestokken. Og det er ikke bare fordi noen har regnet feil på billettprisene. Felles for alt som er gått galt, er at det er noen andre enn de ansvarlige som er ansvarlige for rotet. Det er i alle fall budskapet som kommuniseres. Andre vil nok si at FFK har levd over evne.

Men nå skal alt bli så mye bedre. Igjen. Nå skal klubben bli den beste i landet på det meste, er budskapet fra den nye redningsmannen, den nye daglige lederen.
Så lite er lært! Så raskt forventningene brast, spennes forventningsbuen på nytt, slik at vi alle skal være sikre på å ha nye skuffelser i vente.

Vi som har fulgt med en stund får en følelse av deja vu! Det gikk bra, så gikk det dårlig, så gikk det ille dårlig. Og fordi det er så vanskelig å plassere ansvar, er all elendigheta de mange flotte pokalene i skapets skyld. Den ærerike historien tynger, sies det - igjen. Spørsmålet vi stiller oss nå er: Hvor lenge går det denne gang?

Når det går oss ille roper vi på mamma. I fotballens verden er mamma enten rike onkler, eller kommunen. Siden det er måte på hvor mange penger selv de rikeste har å kaste ut av vinduet, må også kommunen på banen. Som prinsipielt sett ikke vil redde eliteidretten, men som redder likevel, ved å kommunisere breddeidrett.

Også breddeidrett og FFK har vi hørt om før. Klubben skulle være et fyrtårn for farmerlagene fylket rundt. Ungdommene skulle valfarte til klubben og dyrkes frem i flokk.
Nå spørs det om det er noen vei utenom!? Fredrikstad Fotballklubb må lære seg å sette tæring etter næring, og skal folk igjen fylle tribunene, forventes det selvsagt sportslige resultater. Uten at det brukes store penger på spillerkjøp. Intet mindre. Og i alle fall ikke mer.

Noen tror at det bare er i Fredrikstad det snakkes fotball. Det er selvsagt ikke sant. Rundt hele fylket rykker det i skruknottene nå, for både de store gutta og de små. Også diskusjonen om kommunal støtte foregår fylket rundt. Men vi tør på ingen måte spå utfallet om kommunal støtte i Askim når de skal diskutere den ferske søknaden fra byens 3. divisjonslag. Askim Fotballklubb ønsker seg et nytt stadionur og en innbyttertavle. Kan FFK kanskje bytte utstyret Askim trenger mot en ny spiller?

God helg!

Fra kalenderen

NRK Torget