18.12.2014

TV på mobilen

Mobil-TV (Foto: Ørn E. Borgen/Scanpix)

NRK var blant de aller første kringkasterne i Europa som gikk ut med et slikt tilbud som fungerer over det vanlige mobilnettet. Nå får du tilgang til den siste nyhetssendingen, samt utvalgte smakebiter fra vårt rikholdige arkiv.

NRKs løsning støtter 3GP, som er standarden for mobil-TV. Det gjør at alle nyere mobiltelefoner med støtte for video kan se NRK1 og de siste TV-nyhetene uten installasjon av noen avspiller.

Løsningen er bæreruavhengig, noe som vil si at den fungerer via alle ulike typer telenett, inkludert GPRS, EDGE og UMTS (3G). Brukere med UMTS-telefoner får automatisk innhold i beste kvalitet.

Dette kan imidlertid brukerne overstyre (aktuelt for eksempel om man er utenfor 3G-dekning). På UMTS-sidene heter denne "GPRS", mens den på GPRS-sidene heter "UMTS".

Hvordan se mobil-TV
For å kunne se mobil-TV trenger du en telefon med videoavspiller og de riktige innstillingene. Flere og flere ulike telefonmodeller støtter mobil-TV. Her finner du et oppsett som er nøyaktig tilpasset din mobil: Oppsett til mobiltelefon

Oppsett til mobiltelefon
Når du har lastet ned riktig oppsett, lagrer du innstillingene du mottar på din telefon og aktivérer disse. Deretter benytter du wap for å se mobil-TV.

På de fleste mobiltelefonene får du tilgang til wap ved å trykke på jordkloden i menyen eller trykke ”Tjenester”. Der taster du inn adressen: wap.nrk.no og trykker på lenken NRK mobil-TV som da kommer opp.

Pris
NRK legger det meste av sitt innhold ut i laveste prisklasse, det vil for tiden si 1 krone per minutt for Telenor Mobil-kunder.

Andre leverandørers kunder må betale for trafikk, eller mengden nedlastet data. Dette tilsvarer typisk 3-5 kroner per minutt. For nedlastbare klipp betaler man 3-10 kroner per klipp, uavhengig av lengde.

NRKs TV-tilbud er tilgjengelig på wap.nrk.no og fungerer i nettet til både NetCom og Telenor.