SE OGSÅ: |
Anne Guri Kåsene er prosjektleder ved Telemarkforsking i Bø. Hun håper at meieriet skal stå ferdig et sted i Vest-Telemark i løpet av neste år. Der skal det lages ost og smør kun fra telemarkskyr.
Det skal satses på telemarkskua, her representert på Dyrskun. Eier er Gunnar Haugo.
- I første omgang blir det i alle fall produksjon i bygdene i Vest Telemark, og så får vi etter hvert se hvor stort salgsområdet blir. For det er tanker både om butikker og serveringssteder som kan tilby ekte tradisjonsmat.
- Vil smør og ost fra en telemarksku smake annerledes enn produkter fra andre kyr?
- Ja, vi håper at det blir en spesiell og tiltalende smak. Og smaksegenarten får vi forhåpentligvis på grunn av fôringsforhold og andre ting. Målet er å få fram gode produkter som vi vil selge i markedet.
- Dessuten skal navnet Telemark brukes for hva det er verd?
- Selvsagt. Vi mener telemarksnavnet er et godt navn og vil understreke bruken av dette, sier Anne Guri Kåsene.