Kapteinen på kokkelandslaget, Alexander Berg, var i dag gjest på sjømat- og fiskefestivalen i Langesund. Der holdt han kokkeshow og kurs, både for voksne og for barn.
11 år gamle Storm ble utnevnt til sjef over fiskesuppa. Han liker det aller meste innen fiskemat.
– Vanligvis er det kjempegodt, men fiskeboller er jeg ikke så glad i. Sjøkreps derimot, liker jeg veldig godt, sier han.
– Hva er det viktigste å ha i en fiskesuppe, da?
– Fisk. Det er best med ørret eller laks. Og fløte. Det er veldig viktig, spør du meg, sier han.
Til suppa skulle barna også lage røyket egg.
– Det luktet brann. Også luktet det litt godt, sier Elise Ruud Ørslien.
Og kapteinen på kokkelandslaget synes barna var flinke.
– Nesten litt for flinke, sier Alexander Berg.
(Se oppskrift på suppa under videoen)
Oppskrift - Fiskesuppe
Du trenger:
- vanlig løk
- hvitløk
- grovhakket fennikel
- smør
- saltet sei
- hvitvin
- fiskekraft
- melk
- kremfløte eller crème fraîche
Slik gjør du:
1. Fres løk, hvitløk, fennikel og smør sammen uten at det får farge.
2. Ha i seien og fres blandingen.
3. Tilsett hvitvin og kok den inn.
4. Tilsett fiskekraft og kok den inn.
5. Tilsett melk og kremfløte/crème fraîche og kok til det begynner å tykne.
6. Suppen kjøres så i blender, og justeres eventuelt med kraft, melk eller fløte til ønsket konsistens.
Fennikel:
Kuttes i passende biter til suppe. Disse blansjeres og varmes lett før de legges i suppeskålene som garnityr.
Bakt sei i biter:
Kuttes i passende biter til suppen. Disse bakes lett i ovnen rett før de legges i skålene.
Grønn olje:
- 1 bunt dill
- 1 neve spinat
- 3-4 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
- 1 klype salt
Dill kuttes i grove biter. Kjør dill, spinat, olje og salt i blender til en bløt puré. Ha pureen over i en kjele. Kok forsiktig på lav varme i fem minutter. Ta kjelen av platen, og la pureen trekke i 5-10 minutter. Deretter siles oljen forsiktig.
Oljen legges i bunn av suppeskålen. Når suppen blir lagt over stiger oljen og legger seg som fine perler på toppen.
Røkt egg:
Kok opp vann og kok eggene i seks minutter. Løft dem ut, og ha dem i isvann. Når egget er kaldt skrelles det, og kaldrøykes med for eksempel laks, smør og salt. Eggene varmes forsiktig i ovnen før de legges i suppen.