– Jeg har staset meg opp for anledningen, for vi må jo sette Telemark på kartet når vi kommer til Oslo!
Det sier en stolt Anne Underberg fra Gvarv, en av ni bønder og bakstekjerringer som var i mathallen i Oslo i helgen for å promotere Telemarks matgaver.
Ambisiøs gjeng
Blant både lefser, eplemost og flatbrød var telemarkingene umulig ikke å legge merke til i den folkefulle hallen på Grünerløkka i Oslo. Og den sammensveisede matgjengen hadde klare ambisjoner med Oslo-visitten.
– Vi er her for å bli kjent med Oslo-markedet. Dermed ser vi på hvordan mulighetene er for å få produktene fra Telemark inn i Oslos butikker, eller om vi bare skal fortsette med slike stunt, sier matkontakt i Fylkesmannen i Telemark: Bob Gottschal.
– Også er det jo stas at Telemark promoteres, når mathallen feirer ett år denne helga!
(artikkelen fortsetter under bildet)
Tusenvis av nysgjerrige
Det var tusenvis av nysgjerrige matentusiaster som hadde troppet opp for å få inspirasjon og nye opplevelser for ganen.
– Det er helt fantastisk, og en kjemperessurs for Oslo, å kunne se og smake mat fra alle kanter, sier Jacob Årak.
Åråk er opprinnelig fra Treungen, men har flyttet til Oslo for å studere. Og han følger opp:
– Det å se folk i bunad, det får frem en gardsgutt, det er helt klart!
(artikkelen fortsetter under bildet)
Kvalitetsbevisste gjester
Og utstillerne opplevde en svært positiv respons fra de mange gjestene.
– Alle her er veldig positive, og de besøkende er både matinteresserte og kvalitetsbevisste. Mange er også opptatt av det økologiske perspektivet, og det er moro, sier Inger-Marie Bakås, som promoterer lefser og sveler fra Telemark.
Og tilbake hos Anne Underberg er det stor glede når hun får høre om de mange komplimentene som blir gitt om stakken hennes.
– Ja, der ser du. Flytt til Telemark, alle dere som bor i Oslo!