Håpet om bronse ute for Odd

Til tross for at Odd sikret seg ett poeng borte mot Vålerenga i kveld, er det ikke lenger mulig for Odd å ta medalje i år.

Odd-Vålerenga

Det blir ikke medalje på Dag-Eilev Fagermo og Odd i år.

Hjemmelaget Vålerenga var gode før pause på Ullevaal. Det var ikke spilt mer enn 35 sekunder da Melker Hallberg sendte VIF i ledelsen. Det skjedde etter glimrende forarbeid av Deshorn Brown. Jamaicaneren raidet opp på venstrekanten og fant en umarkert Hallberg foran mål. Dermed ble det en tidlig ledelse.

I slaget

Vålerenga har funnet formen den siste tiden, og laget er uten tap på de siste seks seriekamper.

Da det var spilt 24 minutter ble det 2–0. Denne gangen var Hallberg servitør og Brown målscorer da headet ballen enkelt i mål bak Sondre Rossbach i Odd-buret.

Odd klarte å score to mål på Vålerengas keeper Sascha Burchert i kveld.

Blir ikke bronse

I 2. omgang endret spillet en god del karakter. 17 minutter ut i omgangen skapte Odd spenning da Fredrik Nordkvelle fikk stå helt alene foran mål. Midtbanemannen headet inn reduseringen etter pasning fra innbytter Rafik Zekhnini.

Odd kom mye mer med i 2. omgang, og da det sto igjen fem minutter kom utligningen. Odd på 4.-plass har ingen sjanse på bronsen siden Strømsgodset vant borte mot Sandefjord. Vålerenga på 7.-plass kan som best bli nummer fem.

4.-plassen i serien gir rett til kvalifisering for Europaligaen neste sesong om Rosenborg slår Sarpsborg i cupfinalen senere denne måneden.