Fagermo: – Stiller med B-lag i returkampen

SKIEN (NRK): Trener for Odd Dag-Eilev Fagermo sier han ikke vil stille med det beste laget i returkampen mot Dortmund.

Dag-Eilev Fagermo

VIL IKKE STILLE MED DET BESTE LAGET: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo takker hjemmefansen for støtten etter Europa League-kvalifiseringskampen i fotball mellom Odd og Borussia Dortmund på Skagerak Arena. Odd tapte kampen 3–4.

Under pressekonferansen etter kampen ble Fagermo spurt om hva han tenker i forhold til returkampen i Tyskland om en uke.

– Da tenker jeg at det blir full stadion, og vi stiller med B-lag, for vi skal slå Stabæk helgen etter. Tippeligaen er viktigst, og vi slår ikke Dortmund borte. Jeg vet det er defensivt, men det tror jeg ikke, sier Fagermo til NRK.

Etter en utrolig start på europaligakvalifiseringen mot Dortmund ledet Odd hele 3–0 etter 22 minutter. Men festfotballen tok slutt, og Dortmund kjempet til slutt til seg en 4-3-seier etter en ellevill fotballkamp.

Å lede 3–0 over Borrusia Dortmund er et eventyr. Enkelt og greit. Det er et fantastisk lag. Jeg er stolt av det. Vi gjorde en veldig bra førsteomgang. Vi lyktes høyt og lavt, men ble slitne. Vi greide ikke å ha holde ballen i 2. omgang, og da kom
klasseforskjellen fram. Jeg gråt ikke, men var rørt da vi scoret 3–0. Da gikk jeg ned på kne og sa dette er et eventyr, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen.

Skienslaget fikk virkelig en drømmestart da Jone Samuelsen headet inn 1–0 etter rundt 16 sekunder av oppgjøret. Rett fra avspark løp telemarkingene i angrep. Et innlegg fra venstre fant fram til Samuelsen, som stupte fram og headet ballen i motsatt hjørne.

Bra ble til bedre da Fredrik Nordkvelle doblet ledelsen etter 19 minutter. Han stormet gjennom et nølende Dortmund-forsvar og satte trygt ballen forbi keeper Roman Weidenfeller og i mål. Og kun tre minutter senere måtte hjemmesupporterne gni seg i øyene.

For på et frispark fra Espen Ruud viste Weidenfeller seg alt annet enn patent, og dermed sto det 3–0. Ruuds treff var rundt 30 meter var godt, men langt fra umulig å ta for veteranen, som for første gang på lenge ikke er Dortmunds førstevalg.

På Odd-benken satt smilene og latteren løst, og det var som om man skjønte at det ikke kunne vare. Og det skulle det heller ikke. Odd-keeper Sondre Rossbach ga en unødvendig og farlig retur etter 34 minutter, slik at Dortmund-spiss Pierre-Emerick Aubameyang kunne pirke inn reduseringen.

– Vi blir etter hvert litt slitne, og vi ser at de er spillere av verdensklasse som girer opp. Det andre målet som tyskerne scorer rett etter pause var ugunstig for oss, sier Fagermo.

Snuoperasjon

Dortmund presset på for en utligning, mens Odd gjorde det de kunne for å holde unna. Aubameyang bommet på en enorm mulighet, men var også mannen som sto bak utligningen til 3–3 etter 76 minutter. Venstreback Marcel Schmelzer gjorde grovjobben, slik at spissen fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Og snuoperasjonen var komplett da Henrikh Mkhitaryan headet inn kampens sjuende mål litt etter, slik at Dortmund vant til slutt.