Deilas menn nærmer seg seriegull

Ronny Deila fra Porsgrunn er på god vei mot å lose skotske Celtic til seriegull etter ny seier søndag.

Ronny Deila

Ronny Deila gjør stor suksess i Skottland.

Etter en tam åpning ble utfordrer Aberdeen knust 4-0 da Stefan Johansen igjen kom på scoringslista.

De som håpet på en spennende innspurt om det skotske seriemesterskapet, må nok konstaterte at Celtic styrer inn til triumf også i år. Etter søndagens seier topper Deilas lag tabellen med seks poengs ledelse til Aberdeen.

– Jeg er veldig fornøyd både med prestasjonen og resultatet. Vi er i en veldig god posisjon i serien nå, men jeg tar intet på forskudd, sa Deila etter kampen.

Celtic banket til slutt Aberdeen 4-0 i søndagens seriefinale i skotsk fotball.

Få, om noen, tror Celtic kan rote bort en slik ledelse, som kan bli til ni poeng om The Bhoys også vinner onsdagens hengekamp mot St. Johnstone.

Selv om Aberdeen til slutt ble feid til side, var gjestene klart best før pause. Celtic virket tunge og initiativløse etter torsdagens knepne 0-1-tap for Inter i Europaligaen.

Likevel kunne hjemmelaget ta med seg 1-0-ledelse til pause takket være Jason Denayers hodemål i det 37. minutt.

Aberdeen hadde ikke tapt i serien siden nettopp Celtic reiste hjem med alle poengene tidlig i november. Laget kom til Glasgow med 13 strake kamper som ubeseiret, og mange var spente på om de hadde det i seg å slå tilbake i annen omgang.

– Vi greide å roe ned spillerne i pausen og var bedre organisert i annen omgang. Da fikk vi også bedre balanse, sa Deila.

Celtic fikk straffe og doblet til 2-0 etter 63 minutter. Dommeren slo korrekt ned på Mark Reynolds felling av Stefan Johansen, som igjen spilte en god kamp. Fra ellevemeteren slo Leigh Griffiths ballen motsatt vei for keeper.

Den virkelig punkteringen kom kort tid etter. Gary Mackay-Steven fikk lov til å drive framover uten press og hamret inn et lavt skudd til 3-0. Aberdeens vanligvis så sterke organisering slo for alvor sprekker.

Vil ha trippel

Celtic utnyttet en ny feil fra bortelaget da Johansen la på til 4-0 ti minutter før slutt. Adam Matthews snappet ballen fra Kenny McLean, tok fart og serverte Johansen.

Nordmannen scoret i sin annen seriekamp på rad. Forrige helg scoret han da Celtic slo Hamilton, også da med 4-0.

Celtic er ute av Europaligaen, men jakter tre hjemlige trofeer.

– Vi vil vinne alt vi er med i. Det er mange viktige kamper som venter, og vi må fortsette å prestere, sa Deila