Hopp til innhold

Aage Samuelsens musikk i ny stil

Vil bort fra "Bedehus-country" og mener Aages sanger fortjener å bli "jazzet opp"

Jon Ultvedt aage sanger
Foto: Lars Tore endresen / NRK

Pastor Jon Ulvedt, kjent i musikkmiljøet som "Rev. John", har samlet en betydelig bukett musikere og arrangert om Aage Samuelsens sanger i ny og New Orleans – inspirert musikalsk drakt.

Aage Samuelsen skrev jo bortimot 300 sanger etter at han ble omvendt. En av dem har nå faktisk kommet inn i salmeboka.

Veldig mange kjenner til musikken hans og de etablerte musikerne sa alle umiddelbart ja til å bli med på dette prosjektet.

For mye Bedehus-country

Vi syntes det har blitt litt for mye "bedehus-country" ut av sangene til Aage. Han hadde jo som tidligere dansemusiker mye rock'n roll i seg. Han kom jo fra Amerika der New Orleans jazz var en stor del av gospelmusikken. Vi har tatt musikken hans og arrangert på vår måte.

Prøvekonsert på Tabernakelet

Aage Samuelsen var jo en folkekjær artist og veldig mange kjenner sangene hans. Er det greit å gjøre dem i en ny stil?

Ja det lurer jo vi også på, sier Ultvedt. Derfor har vi hatt en prøvekonsert med dette materialet i tabernakelet i Skien. Tilbakemeldingene fra det publikumet var overveldende positivt. Aages eldste barnebarn ga oss tilbakemeldingen "wow". Så hvis vi med dette kan gjøre sangene til Aage mer tilgjengelig for et nytt publikum så er jo det fint.

aage samuelsen

Aage Samuelsen inn med "morsmjælka"

Trond Ytterbø fra Notodden fikk Aages musikk inn med "morsmjælka". Han ble med sin mor på møter på Betania. Aage var mye på Notodden og som 14–15 åring fikk Trond oppleve vekkelsesmøter. Det opplevdes ganske voldsomt. Vi ble redde og turde ikke gå inn når vi hørte voksne mennesker som lå på gulvet og skrek. Men musikken til Aage har satt spor og det er stas å få jobbe med dette materialet.

«Broder Aage» 100 år

En fremragende gitarist

Trond Ytterbø har store ord å by på når han omtaler Aage Samuelsens gitarspill. Han var etter min mening en fremragende gitarist og lå langt foran det meste. Han var veldig bra.

Da orkesteret besøkte Telemarkscenen manglet to av medlemmene. Vokalist Nina Gromstad og saksofonist Leif Winther, som var på vei hjem fra et besøk i nettopp New Orleans.

Men på Telemarkscenen sto det åtte dyktige musikere klare for å spille på direkten på Telemarkssendinga.

I tillegg til Kapellmester Jon Ultvedt ved pianoet var det Trond Ytterbø på gitar og sang, Tommy Larsen på gitar, Guttorm Guttormsen på saksofon, Jan Olav Renvåg på bass, Vidar Torbjørnsen på trompet, Rolf Magnus Amundsen på trommer og Magne Rutle på trombone.