Hopp til innhold

– Julebordkulturen har blitt bedre

Drosjesjåfører gleder seg til julebordsesongen. – Det er mindre fyll nå enn tidligere, sier sjåfør og styreleder i Grenland taxi, Jan Sørensen.

Champagne på julebord

Feststemte, men mindre fulle folk på julebord nå enn før.

Foto: Colourbox


Jan Sørensen som kjører drosje i Grenland, mener bestemt at det er en ny julebordkultur blant folk. Det er mindre fyll nå enn det var for 10-15 år siden.

– Kanskje det er bedriftene som har kuttet ned på antall drikkebonger.

Taxisjåfører gleder seg til sesongen som begynner for fullt i siste helg av november.

– Folk går mer ut, spiser god mat og drikker god vin. Vi gleder oss til sesongen og er ikke lei av å kjøre på feststemte og glade mennesker.

Vektere passer køen

Jan Sørensen

Styreleder og sjåfør i Grenland taxi, Jan Sørensen, mener det har vært en holdningsendring blant julebordgjestene.

Foto: Anita Moland / NRK

Grenland taxi har tre holdeplasser i Porsgrunn sentrum. To av holdeplassene kommer til å være bemannet med vektere.

– Vekterne er leid inn for å ordne køen og servere kaffe og muffins. Og så prøver vi å få fylle bilene med flere som skal kjøre samme vei.

– Hvordan reagerer folk på at det står vektere på holdeplassen og som prøver å få flere folk til å ta drosje sammen?

– Det har folk stort sett forståelse for. Særlig når de har fått servert litt å spise og drikke.

– Ta med ekstra klær

Styrelederen i Grenland taxi har også følgende råd til folk som skal ut på fest og ta drosje hjem:

– Ta med ekstra sko og en kåpe eller frakk. Pensko er glatte og folk blir kalde når det regner eller snør. Da har man også lettere for å bli litt amper.