Rekordmange vil selge båten

– Jeg har aldri opplevd så mange bruktbåter til salgs som nå, sier båtmegler.

Fritidsbåter

Salget av bruktbåter har steget til himmels.

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

– Båtene er priset for høyt. De som står som eiere har ikke helt fått med seg hva som har skjedd i båtmarkedet de siste 2-3 årene. De som kjøpte båten på den tiden kan bare glemme å få samme pris for den nå.

Det sier autorisert båtmegler gjennom 25 år, Leiv Borgen til NRK.no.

– Båtprisene har sunket med rundt 20-25 prosent på disse årene, sier han.

Rekordmange båter til salgs

Til sammen finnes det rundt 15.000 båtannonser på nettestedet Finn.no, noe som er rekordhøyt. Markedsprisen på bruktbåt har sunket de siste årene, men det ser ikke ut til at båteierne ønsker å selge båtene sine billigere av den grunn.

– For en 3-4 år siden gikk produksjonen av båter for fullt her i landet og også i utlandet. Da var det ventetid for å få seg en båt. Dermed ble bruktbåtene mer attraktive, og vi fikk et kunstig høyt prisnivå på bruktbåter, sier Borgen.

Han mener også lave kurser gjør det aktuelt for kunder å se til utlandet.

– Eurokursen er lav og det gjør det attraktivt for mange å kjøpe båt i utlandet, og få inn båt på en rimelig måte. Dette er også med på å påvirke prisnivået på bruktbåter i Norge.

– Nivået var for høyt

Borgen understreker at det ikke er noe dramatikk i at båtprisene har falt med 20-25 prosent de siste årene.

– Den gang var det etter min vurdering et alt for høyt prisnivå i Norge. Nå har vi kommet ned på et fornuftig og normalt nivå, og jeg tror nivået vil ligge stabilt noen år fremover.

TV og Radio

Programleder Ailo Gaup sender ti gjennomtrente deltakere ut i harde fysiske og psykiske oppgaver. I en kald og fuktig fjellbunker i Stjørdal lever de på militærrasjoner og sover i feltsenger. For hvert program blir de stadig færre. Hvem gir opp - og hvem blir Norges tøffeste? (1:6)
God morgen Buskerud! Drammen får arrangere skisprint i sentrumsgatene i fem år fremover. Tillitsvalgt i politiet er fornøyd med at den nye regjeringen åpner for at politiet kan bære våpen. Og så er det unormalt mildt for årstiden og da gjør vi ting som hører sommeren til. Vi bader, griller og går i shorts. Følg med!
Den første frostnatta er i snitt 8. oktober for deler av Vestfold. Vi sjekker hummerfisket etter at første uka er ferdig. Den splitter nye Åsgården skole åpner i dag.

Flere nyheter