Det kan bli lavere bomavgifter på E18

På strekningen Tønsberg-Porsgrunn kan avgiften gå ned fra 106 til 85 kroner.

Ny E 18 Vestfold - Gulli

Det jobbes nå for å få ferdig nye E18 mellom Tønsberg og Porsgrunn.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Det er lavere rentesats for Vestfold fylkeskommune som kan føre til at bomtakstene blir lavere på strekningen mellom Tønsberg og Langangen:

Statens vegvesen har regnet ut hva bomtaksten på E18 mellom Gulli og Telemark blir med ny, lavere rentesats som Vestfold fylkeskommune har opsjon på. Beregnet bomtakst for hele strekningen blir cirka 85 kroner. Med gammel rentesats var den beregnet til 106 kroner. Det opplyser Vestfold fylkeskommune i en pressemelding.

Se hvordan takstene ved de ulike bomstasjonene blir etter dette, lenger ned i saken.

– Redusering av lekkasje til

Tidligere har NRK.no skrevet at Statens vegvesen regnet med at tre ganger så mange vil kjøre om gamle E18 for å slippe bompenger på nye E18 gjennom Vestfold. Nå opplyser Vestfold fylkeskommune at Statens vegvesen jobber med å regne ut konsekvensen som den nye taksten får for beregnet lekkasje til sideveinettet.

– Disse tallene er ikke enda kvalitetssikret, men tyder på at lavere takst vil redusere lekkasjen betydelig, heter det i pressemeldingen.

19 kroner ved Holmene

Fylkesråd Siv Tørudbakken

Siv Tørudbakken sier det vil bli lavere bompengetakst på strekningen.

Foto: Martine Myhre / NRK

Rådgiver Siv Tørudbakken i Vestfold fylkeskommunes regionalavdeling sier at de nye prisene på E18 kan komme i løpet av neste år.

– Hvis stortingsbehandlingen går sånn som det forutsettes, altså behandling i løpet av høsten 2012 så regner vi med at de nye bompengesatsene kan bli tatt i bruk i løpet av 2013, sier hun til NRK.no.

Takstene ved de ulike bomstasjonene blir etter denne siste beregningen:

  • Ås: 6 kroner
  • Holmene: 19 kroner
  • Fokserød: 8 kroner
  • Klinestad: 12 kroner
  • Skinmo: 12 kroner
  • Vestmarka: 11 kroner
  • Solum: 17 kroner
  • Til sammen: 85 kroner

TV og Radio

Programleder Ailo Gaup sender ti gjennomtrente deltakere ut i harde fysiske og psykiske oppgaver. I en kald og fuktig fjellbunker i Stjørdal lever de på militærrasjoner og sover i feltsenger. For hvert program blir de stadig færre. Hvem gir opp - og hvem blir Norges tøffeste? (1:6)
God morgen Buskerud! Drammen får arrangere skisprint i sentrumsgatene i fem år fremover. Tillitsvalgt i politiet er fornøyd med at den nye regjeringen åpner for at politiet kan bære våpen. Og så er det unormalt mildt for årstiden og da gjør vi ting som hører sommeren til. Vi bader, griller og går i shorts. Følg med!
Den første frostnatta er i snitt 8. oktober for deler av Vestfold. Vi sjekker hummerfisket etter at første uka er ferdig. Den splitter nye Åsgården skole åpner i dag.

Flere nyheter