Hopp til innhold

Zlatan om seg selv: – Gjør det fantastisk bra

Zlatan Ibrahimovic (34) scoret da Paris Saint-Germain tok første stikk i mesterligaens åttedelsfinale. Selv mener svensken at han aldri har vært bedre.

FBL-EUR-C1-PSG-CHELSEA

JUBEL: Zlatan Ibrahimovic ble omringet av jublende lagkamerater da han sørget for 1–0.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
FBL-EUR-C1-PSG-CHELSEA

SCORET VINNERMÅLET: Innbytter Édinson Cavani.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

– Jeg har aldri vært bedre. Jeg gjør det fantastisk bra. Jeg har spilt 32 kamper, scoret 28 mål og hatt 10 målgivende pasninger, ramser svensken opp overfor Viasat etter 2-1-seieren over Chelsea.

Han har tidligere måttet tåle kritikk for å være for svak i avgjørende mesterliga-kamper. Tirsdagens frispark-mål var «bare» nummer åtte i rekken på 37 utslagskamper.

– Kanskje det er fordi jeg spiller under press, kontrakten min går jo ut om tre måneder, så kanskje det bør være sånn her hvert år? At man må vise at man fortsatt er i live, sier Ibrahimovic om sin egen PSG-sesong.

Mikel-mål

John Obi Mikel sto i muren og endret banen på Zlatan-skuddet, men den tidligere Lyn-spilleren gjorde det godt igjen like før pause. På en corner fikk han stå umarkert og han hamret dermed inn utligningen. For øvrig kun John Obi Mikels sjette (!) Chelsea-mål på ti år i klubben.

– Det ble en tøff kamp, men det var veldig viktig for oss å få en scoring her på bortebane, sier Mikel.

– Det ble en intens kamp. Det ble ikke lett for oss, men vi hadde mange muligheter til å score mål. Det eneste negative var at vi ikke utnyttet dem godt nok. Det blir vanskelig i London, men det var viktig å vinne i dag, sier PSG-keeper Kevin Trapp, som hindret Diego Costa med superredninger.

Innbytteren avgjorde

I andreomgang fikk nemlig Costa sin andre store sjanse i kampen. Trapp hentet frem enda en fantastisk redning og avverget ledelse til gjestene.

France Soccer Champions League

FIKK SIN REVANSJE: Mikel ble syndebukk da han lagde frispark og da ballen gikk via han og i mål. Han gjorde det godt igjen da han satt inn utligningen.

Foto: Francois Mori / Ap

– Jeg er her for å hjelpe laget. Jeg var kanskje heldig og hadde noen reflekser. Men dette var en stor dag for meg, forteller Trapp.

PSG tok over føringen mer og mer utover i omgangen og spilte gjestene langt ned på egen banehalvdel. Men Chelsea holdt unna, mye takket være Branislav Ivanovic og Gary Cahill. De stod for fantastisk forsvarsspill.

I det 78. minutt dukket innbytter Édinson Cavani opp. Di Maria slo en lekker pasning inn bak Chelsea-forsvaret og spilte Caviani alene med keeper. Spissen gjorde ingen feil og sørget for 2-1 etter bare fire minutter på banen.

Til tross for PSG-seier, er det relativt åpent før returoppgjøret i London om tre uker.

– Tap smerter alltid, men dette skal avgjøres over to kamper. Og scorer man på bortebane, er det bra, sier Chelsea-manager Guus Hiddink til Viasat.

Zlatan Ibrahimovic fikk en kjempesjanse på overtid, men avslutningen havnet rett i fanget på Thibaut Courtois i Chelsea-målet.

Men hvem vet, kanskje er dette året Zlatan endelig vinner trofeet han mangler?

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal