Hopp til innhold

Snowboardlegende skremt av OL-løypa

SOTSJI /OSLO (NRK.no): Shaun White syntes det var skummelt å kjøre i slopestyleløypen i Sotsji rett etter at Torstein Horgmo skadet seg i den.

Shaun White

Shaun White er ute etter å bli den første OL-vinneren i slopestyle.

Foto: Harry How / Afp

– Hver gang du setter utfor er det en viss fare knyttet til det. Kanskje denne bakken har litt mer enn andre, men vi prøver å finne ut av det. Vi prøver å ta oss gjennom løypa, være trygge og ha et stort OL, sier Shaun White.

27-åringen, som har to OL-gull og en rekke X-Games-titler på merittlista, har fått med seg kritikken som har kommet mot slopestyleløypa i Sotsji etter at norske Torstein Horgmo skadet seg i den.

White understreker at å venne seg til nye og utfordrende løyper er en del av idretten - uten at det betyr at det er enkelt.

– Det er skremmende. Du vet at hver gang du kommer til en bakke, må du lære deg farten, avstandene fra hoppene og hvordan rekkverkene er. Det er alltid en utfordring, sa han etter en treningsomgang i OL-bakken.

Horgmo

Det norske gullhåpet Torstein Horgmo må stå over OL etter å ha falt i slopestyleløypen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

White vant halfpipe både i Torino-lekene i 2006 og i Vancouver-lekene fire år senere. Han er ute etter å fullføre sitt «hattrick» og i tillegg bli første OL-mester i slopestyle.

– Skremmende å kjøre etter Horgmo

Mange har tatt til orde for at slopestylebakken i Roza Khutor er for farlig. Mandag knuste den OL-drømmen for den norske gullkandidaten Torstein Horgmo, som brøt kragebeinet da han falt på trening.

White føler med Horgmo, som dermed må se tidenes første slopestylekonkurranse i et OL fra sofaen.

– Det er alltid skuffende når du ser en kollega falle så stygt at han ikke kan konkurrere, og det er avgjort skremmende å måtte kjøre samme løype rett etter ham, sier White.

Tirsdag var det finske Marika Enne som skadet seg i slopestylebakken. Hun falt stygt etter det siste hoppet og måtte bæres ut etter å ha slått hodet.

Horgmos fall gjorde at det ble gjort flere endringer i bakken.

– Rekkeverkene er mye bedre nå. Det blir mulig å gjøre flere triks, i stedet for bare å prøve å overleve, sa sveitsiske Isabel Derungs.

Horgmo: – Løypen blir bra

De norske løperne NRK har snakket med er noe mer positive til løypen. Horgmo selv mener faktisk den ikke er så ille, til tross for fallet.

– For min del føltes den helt ok. Det er noen av jibbelemententene som er litt spesielle, men å måtte tilpasse seg nye ting er en kul side ved det vi driver med. Det er nye type løyper hele tiden, sier han til NRK.

– Løypen var litt ujevn den første dagen, for den var ikke blitt testet før vi kom. Jeg tror den blir bedre og bedre, legger han til.

Ståle Sanbech medgir at løypene er langt fra perfekte, men tror også de vil fungere stadig bedre i løpet av de kommende dagene.

– De er veldig harde og isete, og det er litt kjipt. Men det fungerer stadig bedre, og de får justert hoppene litt hele tiden. Det blir nok bra til slutt, sier han til NRK.

Han har fått med seg diskusjonen om løypene, men forstår den ikke helt.

– Arrangøren har hatt vanskelig snø å jobbe med. Det har regnet og det er nesten bare kunstsnø. Jeg leser at folk sier de er forfedelige, men jeg skal ikke si at løypene her er dårlige. Men de er heller ikke perfekte, sier han.

Horgmo reiser tilbake til Norge om et par dager. Han erstattes at Torgeir Bergrem.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal