Hopp til innhold

Weng skal unngå ny vaffelsmell

HOLMENKOLLEN (NRK.no): I fjor fikk Heidi Weng Kollen-tremila ødelagt av vafler. I år jager hun sin første pallplassering på den lengste distansen.

Weng

Heidi Weng har høstet verdifull kostholdserfaring fra sine tidligere tremilsløp.

Heidi Weng har gått tre internasjonale tremiler. Debuten kom i Holmenkollen i 2010, da hun som junior ble nummer 23. Den andre kom i Kollen i fjor. Da ble det en åttendeplass – og Weng fikk seg en skikkelig lærepenge.

Les også: Bjørgen forkjølet - står over tremila

Weng Kollen

Heidi Weng gleder seg stort til tremila i Holmenkollen.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

– Jeg fikk høre at man måtte spise mer og få i seg veldig mye næring før en tremil. Men da ble det veldig mye vaffel i kroppen, og jeg gikk og gulpet vafler hele veien. Så jeg skal ikke gjøre det i hvert fall. Jeg skal unngå å spise vaffel før løpet, for det ble to for mye, sier Heidi Weng – med dårlig skjult selvironi – til NRK.no.

– Tøft psykisk

Den tredje og hittil siste tremila, var i VM i Val di Fiemme. Der viste Weng at hun snart også har rutine til å takle den lengste distansen. Hun ble nummer fire, kun slått av Marit Bjørgen, Justyna Kowalczyk og Therese Johaug.

– Føler du at du nå er klar for pallen på en 30-kilometer?

– Tremil er tøft, så jeg vet ikke helt om jeg er der at jeg klarer å bli med helt inn ennå. Jeg har klart å henge i to mil, men de ti siste kilometerne er tøffe. Det er tøft psykisk. Men taktikken er selvfølgelig å henge på så lenge som mulig, sier Weng.

Uansett hva hun selv sier, må hun finne seg i å være en medaljekandidat. Etter innsatsen i VM, er det ingen tvil om at hun tilhører den ypperste verdenseliten. Weng tok individuell bronse på 15-kilometeren og gull på stafetten.

Ingen frierbrev

Også etter VM har det gått bra. Weng ble nummer tre på 10 km klassisk intervallstart i Lahti for en uke siden, og fulgte opp med andreplass i sprinten i Drammen onsdag.

Weng

Hvis Heidi Weng skal stikke av med seieren, må blant annet Therese Johaug slås.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Hvordan er det å være en av verdens beste langrennsløpere?

– Jeg tenker ikke så mye på det, for jeg føler det ikke sånn sjøl – at jeg er en av de beste. Jeg føler meg som ei helt vanlig jente som egentlig ikke har prestert noe særlig, forklarer hun.

– Får du mer fanpost og frierbrev, som Therese Johaug?

– Det er blitt mer, men jeg har ikke fått noen frierbrev. Men jeg har fått brev fra folk som vil bli bedre kjent med meg, uten at jeg vil kalle det frierbrev.

Karrierebeste i Lahti

Selv om Weng ser på Therese Johaug og Marit Bjørgen som stjernene, og seg selv som «ei helt vanlig jente i feltet», innrømmer hun at hun begynner skjønne at hun er «oppi der».

Ikke på grunn av VM-innsatsen, men på grunn av opplevelsen i Lahti.

– At jeg skulle være på pallen i en intervallstart i år, det hadde jeg aldri trodd. Jeg følte ikke at jeg gikk spesielt fort, og da jeg fikk sekunderinger på at jeg lå an til pallen, lurte jeg på om de andre bare hadde åpnet rolig.

– Jeg kunne bare gå og gå. Det er det mest overraskende rennet til nå – og det beste rennet i min karriere, fastslår hun.

Før Kollen-tremila, vel å merke.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal