Hopp til innhold

Weng skal unngå ny vaffelsmell

HOLMENKOLLEN (NRK.no): I fjor fikk Heidi Weng Kollen-tremila ødelagt av vafler. I år jager hun sin første pallplassering på den lengste distansen.

Weng

Heidi Weng har høstet verdifull kostholdserfaring fra sine tidligere tremilsløp.

Heidi Weng har gått tre internasjonale tremiler. Debuten kom i Holmenkollen i 2010, da hun som junior ble nummer 23. Den andre kom i Kollen i fjor. Da ble det en åttendeplass – og Weng fikk seg en skikkelig lærepenge.

Les også: Bjørgen forkjølet - står over tremila

Weng Kollen

Heidi Weng gleder seg stort til tremila i Holmenkollen.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

– Jeg fikk høre at man måtte spise mer og få i seg veldig mye næring før en tremil. Men da ble det veldig mye vaffel i kroppen, og jeg gikk og gulpet vafler hele veien. Så jeg skal ikke gjøre det i hvert fall. Jeg skal unngå å spise vaffel før løpet, for det ble to for mye, sier Heidi Weng – med dårlig skjult selvironi – til NRK.no.

– Tøft psykisk

Den tredje og hittil siste tremila, var i VM i Val di Fiemme. Der viste Weng at hun snart også har rutine til å takle den lengste distansen. Hun ble nummer fire, kun slått av Marit Bjørgen, Justyna Kowalczyk og Therese Johaug.

– Føler du at du nå er klar for pallen på en 30-kilometer?

– Tremil er tøft, så jeg vet ikke helt om jeg er der at jeg klarer å bli med helt inn ennå. Jeg har klart å henge i to mil, men de ti siste kilometerne er tøffe. Det er tøft psykisk. Men taktikken er selvfølgelig å henge på så lenge som mulig, sier Weng.

Uansett hva hun selv sier, må hun finne seg i å være en medaljekandidat. Etter innsatsen i VM, er det ingen tvil om at hun tilhører den ypperste verdenseliten. Weng tok individuell bronse på 15-kilometeren og gull på stafetten.

Ingen frierbrev

Også etter VM har det gått bra. Weng ble nummer tre på 10 km klassisk intervallstart i Lahti for en uke siden, og fulgte opp med andreplass i sprinten i Drammen onsdag.

Weng

Hvis Heidi Weng skal stikke av med seieren, må blant annet Therese Johaug slås.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Hvordan er det å være en av verdens beste langrennsløpere?

– Jeg tenker ikke så mye på det, for jeg føler det ikke sånn sjøl – at jeg er en av de beste. Jeg føler meg som ei helt vanlig jente som egentlig ikke har prestert noe særlig, forklarer hun.

– Får du mer fanpost og frierbrev, som Therese Johaug?

– Det er blitt mer, men jeg har ikke fått noen frierbrev. Men jeg har fått brev fra folk som vil bli bedre kjent med meg, uten at jeg vil kalle det frierbrev.

Karrierebeste i Lahti

Selv om Weng ser på Therese Johaug og Marit Bjørgen som stjernene, og seg selv som «ei helt vanlig jente i feltet», innrømmer hun at hun begynner skjønne at hun er «oppi der».

Ikke på grunn av VM-innsatsen, men på grunn av opplevelsen i Lahti.

– At jeg skulle være på pallen i en intervallstart i år, det hadde jeg aldri trodd. Jeg følte ikke at jeg gikk spesielt fort, og da jeg fikk sekunderinger på at jeg lå an til pallen, lurte jeg på om de andre bare hadde åpnet rolig.

– Jeg kunne bare gå og gå. Det er det mest overraskende rennet til nå – og det beste rennet i min karriere, fastslår hun.

Før Kollen-tremila, vel å merke.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal