Hopp til innhold

Wæhler: – Vi vil ha Christian på feltet

VALLE (NRK): Veteran Kjetil Wæhler (40) forteller at Vålerenga-spillerne ønsker å ha Christian Grindheim på treningsfeltet. Dermed uttrykker gruppa støtte til sin kaptein.

Rekdal

DÅRLIG STEMNING: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har vraket Christian Grindheim fra troppen til kampen mot Godset søndag.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Wæhler

TALER FOR SPILLERNE: Visekaptein Kjetil Wæhler.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Vi i gruppa sier at vi ønsker å ha Christian på feltet. Det er det vi ønsker å si rundt situasjonen. Så er det andre som få ta tak i det, sier Wæhler til NRK.

Torsdag kveld kom nyheten om at Grindheim ble vraket av Kjetil Rekdal til søndagens kamp mot Strømsgodset.

Avgjørelsen kom «etter en lang prat» med Vålerenga-kapteinen.

Fredag var ikke Grindheim på treningsfeltet på Valle. Han har fått fri frem til mandag.

Kapteinvikar

– Hvordan påvirker det spillergruppa?

– Vi snakker ikke mer om det nå. De som er på feltet, skal gjøre en god innsats, sier visekaptein Wæhler, som er uaktuell til søndagens kamp på grunn av karantene.

Rekdals andre visekaptein, Daniel Fredheim Holm, er ute med skade.

– Det blir en ny spiller som blir kaptein, og hvem det blir, vet jeg ikke. Det blir opp til trenerteamet, kommenterer Wæhler.

Rekdal: – Logisk med misnøye

Grindheim har startet 10 av 11 kamper denne sesongen, men prestasjonene har vært variable. Rekdal har selv begrunnet vrakingen kun med sportslige grunner. Han mener det er helt naturlig at spillerne stiller seg bak Grindheim.

– Det er viktig å poengtere at vi ikke har røket på hverandre og slåss. Vi har hatt en god diskusjon, sier Rekdal når han møter pressen på Valle.

Han understreker at han føler tillit fra både spillere og ledere, men han har forståelse for misnøyen.

– Når du har ti poeng etter elleve kamper, er det logisk med misfornøyde spillere, trenere og ledere. Vi tør å se hverandre i øynene og stille hverandre kritiske spørsmål, sier Rekdal.

– Jeg har hatt stor tilit i spiller- og ledergruppa, og jeg har tatt til meg innspill, men det er viktig å poengtere at treneren har det siste ordet.

Kjetil Rekdal

KLAR TALE: Kjetil Rekdal snakket villig vekk med journalistene etter Vålerengas trening på Valle fredag.

Foto: Odd Iversen, NRK

Ny prat mandag

Vålerenga-treneren gjentar også at han synes det er bedre å gi Grindheim fri, enn å sette kapteinen sin på benken.

Det er foreløpig ikke bekreftet om Grindheim fortsetter i klubben, men søndag erstattes han av Herman Stengel. Mandag skal Rekdal og Grindheim ta en ny prat.

– Jeg prøver ikke å sende noe signal med dette i det hele tatt. Jeg er en ærlig person, som sier det som det er. Samtalen vår var ærlig og konstruktiv, og kanskje litt depressiv. Utfallet ble som det ble nå. Jeg vil ikke spekulere i hva som skjer på mandag, sier Rekdal.

– Vi har verken sparket Christian eller kappet hodet av ham, men på bakgrunn av diskusjonen vi hadde, ble det en enkel avgjørelse nå, mener Vålerenga-sjefen.

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Milliardforlik i saken med overgrepsdømt turnlege

    Amerikanske myndigheter har inngått et forlik på nærmere 140 millioner dollar med ofrene for den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar.

    Justisdepartementet betaler i forliket et beløp tilsvarende rundt 1,5 milliarder norske kroner i forbindelse med krav fra 139 personer. Disse har beskyldt FBI for grov feilhåndtering av overgrepsbeskyldningene mot legen i 2015 og 2016. Justisdepartementet har vedgått svikt.

    Inkludert det siste forliket er det satt av rundt 1 milliard dollar av ulike instanser for å gi kompensasjon til flere hundre utøvere som Nassar
    skal ha foregrepet seg på under dekke av å behandle dem for idrettsskader.

    – Forliket vil ikke gjøre opp for den skaden som Nassar gjorde, men vi håper at det skal gi ofrene for ugjerningene hans noe av den viktige støtten de trenger for å fortsette legingen, sier fungerende visejustisminister Benjamin Mizer.

    I 2017 erkjente Nassar straffskyld for å ha misbrukt ti jenter. Den tidligere landslagslegen soner en fengselsstraff på inntil 175 år. (NTB)

    mn1xUzO0GqM
    Foto: Reuters
  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal