Hopp til innhold

– Ole Gunnar får holde seg i Kristiansund på 17. mai

MOLDE (NRK): En svært skuffet Ole Gunnar Solskjær ble pepet av banen sammen med Molde-spillerne etter den femte strake kampen uten seier.

Eliteserien fotball 2017, Molde - Sogndal.

TØFT: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær (t.h.) legger ikke skjul på at det er en tøff tid for Molde. Laget har ikke vunnet på fem kamper. Her er Solskjær sammen med Sogndal-spiller Kjetil Wæhler etter Sogndals 2-1-seier i Molde 16. mai.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Veldig tøft.

Slik beskriver Molde-manager Ole Gunnar Solskjær situasjonen for klubben etter ni serierunder. Medalje er målet, men nå står Molde uten seier på fem kamper.

Tirsdag tapte de 2-1 hjemme mot Sogndal.

– Jeg har hatt vondt i magen siden Aalesund-tapet (1-0), og så taper vi mot Brann (4-1) og da håper jeg det skal snu, men jeg har vondt i magen frem til i dag og det er ikke bedre nå, sier Solskjær til NRK.

Eirik Bakke

FORNØYD: Sogndal-trener Eirik Bakke takker tilreisende supportere etter 2-1-seieren mot Molde.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB scanpix

I andre enden av skalaen var tirsdag kveld Solskjærs kollega fra landslagstiden, nå Sogndal-trener, Eirik Bakke.

– Det har vært en god uke så langt, sier Bakke til NRK og tenker på at Sogndal slo Viking hele 4-0 på lørdag.

Men han synes likevel synd på trenerkollegaen i Molde.

– Jeg føler med Solskjær i motgangen, i dag utnytter vi det.

– Ole Gunnar får holde seg i Kristiansund, tror jeg, sier Bakke med glimt i øyet når han snakker om onsdagens 17. mai-feiring.

Solskjær bor nemlig i hjembyen Kristiansund og pendler til Molde.

– Det er en Bakke-takling

Det meste skjedde etter pause i Molde 16. mai. Sogndals løpsmaskin Martin Ramsland sendte bortelaget i ledelsen bare tre minutter etter hvilen før Eirik Schulze doblet ledelsen snaut ti minutter etterpå.

Molde reduserte ved Björn Bergmann Sigurdarson like etter det igjen. Molde presset på den siste halvtimen og ville ha Kjetil Wæhler utvist en snau halvtime før slutt.

41-åringen klippet ned Moldes Thomas Amang på vei gjennom på hjørnet av 16-meteren.

– Det er rødt, sier Solskjær til Eurosport.

Nei, mener Eirik Bakke.

– Ole Gunnar og jeg har alltid vært uenige om det (slikte taklinger, journ.anm.). Han bommer på ballen, men sånn er det av og til. Det er helt greit. Det er en «Bakke-takling», sier den tidligere midtbanespilleren og smiler.

De to tidligere Premier Leauge-proffene er også uenige om en omdiskutert straffesituasjon på overtid, nok en gang med Wæhler involvert.

Wæhler gikk i kroppen og hindret sin egen halvbror hos Molde, Fredrik Brustad, å gå i duell med Sogndal-keeperen.

– Slike tøffe fighter må det være. Det er det vi mangler i norsk fotball. Sånne midtstoppere som Wæhler, sier Bakke.

– Jeg synes det er straffe, sier derimot Solskjær.

Kjetil Wæhler

VETERAN: Kjetil Wæhler i duell med Moldess Óttar Magnús Karlsson. Wæhler og Sogndal vant 2-1 og dermed står Molde uten seier på de fem siste kampene.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Pipekonsert

Men dét ble det ikke og til slutt ble Molde pepet av hjemmebanen på det som er fotballens festdag.

– Vi har tapt hjemme 16. mai mot et lag folk sikkert trodde vi skulle vinne mot. Da har folk selvfølgelig lov til å ytre sine følelser, sier Solskjær.

Molde møter Odd borte i neste runde, mens Sogndal tar imot Brann hjemme til vestlandsderby til det Eirik Bakke kaller «årets viktigste kamp».

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal