Hopp til innhold

Vukicevic slipper straff: – Jeg er lettet

Påtalenemnda i Antidoping Norge har valgt å henlegge saken mot friidrettstrener Petar Vukicevic (56).

HEKK VUKICEVIC

Petar Vukicevic skal ha rådført seg om doping med legevennen Srdjan Djordjevic i flere e-poster på starten av 2000-tallet. Nå er saken henlagt.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

«Det er gjennom undersøkelsene ikke funnet grunnlag for forhold innenfor foreldelsesfristen som innebærer brudd på dopingbestemmelsene.» heter det i en pressemelding fra Antidoping Norge mandag ettermiddag.

Petar Vukicevic

Petar Vukicevic sier gjennom sin advokat han er glad for å endelig bli renvasket.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Dermed vil ikke Vukicevic bli tiltalt for de omstridte e-postene som kom frem i søkelyset i november.

NRK.no møtte Vukicevic utenfor hjemmet hans i Lommedalen mandag ettermiddag.

– Jeg er lettet, sa han kort, før han avsluttet samtalen.

Antidoping Norge sier de ikke har funnet grunnlag for at e-postene er manipulerte, slik Vukicevic selv påstod da saken dukket opp.

«Påtalenemnden har ikke funnet grunnlag for at e-postene er manipulerte, men tar ikke standpunkt til om det er begått brudd på bestemmelsene om doping på grunn av foreldelsen.»

– Anser seg som renvasket

Vukicevics advokat, Vidar Strømme, forteller at hans klient er glad for at navnet hans endelig er, med hans egne ord, renvasket.

– Det er ikke overraskende at saken nå er henlagt, siden Petar Vukicevic hele tiden har hevdet at han ikke har hatt befatning med doping, skriver Vidar Strømme i en e-post til NRK.no.

– Enda viktigere enn at saken er henlagt, er at Antidoping Norge heller ikke har funnet noe å kritisere eller sette fingeren på, til tross for at dette er den mest omfattende undersøkelsen av dopinganklager som er foretatt i Norge, heter det videre i e-posten.

Har avhørt 40 personer i saken

Anstein Gjengedal

Tidligere politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, er leder for påtalenemnda i Antidoping Norge.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

«Vukicevic-saken» rystet idrettsverdenen da Dagbladet publiserte en angivelig e-postkorrespondanse mellom Petar Vukicevic og legevennen Srdjan Djordjevic.

E-postene fra 2001-2003 inneholdt spørsmål og svar om doping, men Vukicevic har nektet for å ha skrevet deler av innholdet, og mente ekskona Turid Syftestad forfalsket innholdet.

Det avviste hun blankt.

Siden den gang har Antidoping Norge snakket med over 40 personer for å komme til bunns i saken.

«E-postkorrespondansen beskriver et avansert dopingregime med bruk av testosteron og veksthormon.» skriver Antidoping Norge i mandagens pressemelding.

Siden saken dukket opp, har Vukicevic vært utestengt fra Friidrettsforbundet på ubestemt tid, og tirsdag ble friidrettstreneren offisielt klarert for eventuelle brudd på dopingreglene.

Vukicevic møter forbundet i kveld

Det er ennå uvisst hva som skjer med Petar Vukicevic videre. Overfor NRK.no forteller advokat Vidar Strømme at Vukicevic skal i møte med friidrettsforbundet i kveld, for å avgjøre friidrettstrenerens skjebne.

– Petar Vukicevic er glad for at han nå er endelig renvasket, og ser frem til å fortsette sitt vanlige liv, skriver advokat Strømme.

PS! Det er pressekonferanse på Ullevaal stadion klokken 17.30. Idrettspresident Børre Rognlien, friidrettspresident Svein Arne Hansen og påtalenemnda, med blant andre Anstein Gjengedal, er på plass på Ullevaal.

BAKGRUNN: Her snakker Vukicevic ut om epostene (reportasje fra 20. november)

Mener at e-postene er manipulert av hans eks-kone som hevn.

Petar Vukicevic sier at han er uskyldig

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal