Hopp til innhold

Vukicevic: – Jeg ville heller beholde pappaen min enn treneren min

SOGNSVANN (NRK.no): Christina Vukicevic snakker for første gang ut om hvorfor hun brøt treningssamarbeidet med faren. 25-åringen tror hun aldri vil bruke Petar Vukicevic som trener igjen.

Christina Vukicevic

Christina Vukicevic og faren Petar Vukicevic greide ikke lenger å skille ordentlig mellom far-datter-forholdet og trener-utøver-forholdet. Derfor måtte de bryte treningssamarbeidet, forteller Christina Vukicevic til NRK ved Olympiatoppen på Sognsvann.

Foto: Svein Ommunsen / NRK

HEKK VUKICEVIC

Christina Vukicevic og faren Petar Vukicevic under en trening før de brøt treningssamarbeidet.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

– Vi var både far og datter og trener og utøver. Alle som har vært i den situasjonen vet hva jeg snakker om, sier Christina Vukicevic.

Hekkeløperen har ikke gitt et ordentlig intervju på mange måneder når NRK møter henne ved solfylte Sognsvann.

Vukicevic har forholdt seg taus om bruddet med trenerpappa Petar. Siden en pressekonferanse i november har hun heller ikke snakket om den henlagte dopingsaken mot faren.

Tror ikke han kommer tilbake

En snau uke før hun tar sommerferie, tar Vukicevic seg god tid og forteller om hvorfor hun ikke lenger ville fortsette å bruke faren som trener.

– Vi har klart oss forholdsvis bra siden vi begynte. Prestasjonene gikk oppover og oppover, resultatene kom og det var fryd og gammen. Men så finner man ut til slutt at det kanskje begynner å gå litt for mye utover far-datter-forholdet. Mye mer enn det burde. Og det private gikk litt utover trener-utøver-forholdet også, sier Vukicevic.

– Jeg fant ut at jeg heller ville beholde faren min enn treneren min, og jeg tror han også fant ut at han heller ville beholde datteren sin enn utøveren sin.

– Kan han noen gang bli treneren din igjen?

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg vil ha ham som pappa, ikke som trener. Han er en fantastisk trener, men når man først har kuttet et forhold som trener og utøver, og spesielt når man samtidig er far og datter, så har man på en måte gjort det, sier Christina Vukicevic.

  • Se mer fra NRKs møte med Christina Vukicevic, inkludert veien videre i idrettskarrieren, i Lørdagsrevyen 19.15 på NRK1 eller på NRK.no i kveld.

Andre faktorer enn dopingsaken

Petar Vukicevic havnet midt i mediebildet i november i fjor da Dagbladet skrev at han hadde forhørt seg om forbudte stoffer i e-poster til en serbisk legevenn. Antidoping Norge opprettet sak mot Vukicevic, men henla saken på grunn av foreldelsesfristen.

Da hadde allerede Christina Vukicevic begynt på et treningsopplegg uten faren. Noen måneder senere, etter at saken om faren kom ut, offentliggjorde 25-åringen at hun ikke skulle ta ham tilbake som trener.

Christina Vukicevic

Christina Vukicevic, en av Norges aller største friidrettsprofiler, har ikke fått det til å stemme på nesten to år.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Hekkeløperen trekker ikke fram dopingsaken som årsaken til at det sportslige samarbeidet tok slutt.

– Det private blir tatt inn på treningen og treningen blir tatt inn på det private, så samarbeidet var ikke fruktbart lenger.

– Var det slik at media trodde dette var mer enn det var?

– Media tror alltid det er mer enn det er. Det var ikke noen stor konflikt bak det. Vi følte at det ikke gikk lenger. Det hadde gått ganske bra, men det ble for tett. Ting varer ikke evig. Vi fikk ikke resultater ut av det, så vi bestemte oss for å ikke fortsette. Jeg ville se meg rundt og tenkte annerledes, sier Vukicevic.

– Er dette Christina Vukicevic' lille ungdomsopprør?

– Noen ser det kanskje sånn, men jeg ser på det mer som en utøver som prøver noe nytt.

– Det blåste selvfølgelig masse

Hekkeløperen var i Tyskland da nyheten om farens e-poster kom ut. Hverken hun eller broren Vladimir var innblandet i saken, men bilder av søsknene havnet på forsider over hele landet. Hun opplevde til og med å bli hengt ut som dopet i øst-europeisk media, trolig på grunn av en misforståelse i oversettingen.

– Det var pappas sak, men man blir jo innblandet fordi man er utøver og barn. Men det handlet ikke om oss, det var ikke min sak, det var ikke broren min sin sak. Jeg måtte trene videre og prøve å takle dette videre, sier Vukicevic.

Flyttet til Tyskland

Vukicevic endte med å følge med kjæresten Vadim Demidov til Tyskland, hvor hun trente sammen med rivalen og venninnen Carolin Nytra. Nytra har blant annet en gullmedalje fra innendørs-EM på CVen, og Vukicevic fikk mye ut av samarbeidet, sier hun.

Vukicevic har imidlertid slitt med å finne formen også etter bruddet med faren - og har slitt voldsomt med skader. I april annonserte hun at hun ikke kommer til å konkurrere i år, og det er fortsatt uklart hvilken retning karrieren tar fremover.

Mener at e-postene er manipulert av hans eks-kone som hevn.

BAKGRUNN: Her snakker Petar Vukicevic ut om de omstridte e-postene (reportasje fra 20. november).

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

    Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag.

    Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse.

    Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia.

    Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek).

    Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

    Tobias Foss
    Foto: NTB
  • Barcelona bøtelagt for rasistisk oppførsel blant supportere

    Det europeiske fotballforbundet har ilagt Barcelona en bot på i underkant av 300.000 kroner for rasistisk oppførsel fra supportere.

    Hendelsene skal ha skjedd under det første oppgjøret i kvartfinalen i Champions League mot Paris Saint-Germain.

    Barcelona har også fått forbud mot å selge billetter til egne supportere i neste bortekamp i en europeisk turnering.

    Barca tapte dobbeltoppgjøret mot PSG 4-6 sammenlagt etter at franskmennene vant tirsdagens returkamp i Catalonia 4-1.

    10. april opplyste Paris-politiet at de hadde avhørt to personer etter at det sirkulerte videoer i sosiale medier av en supporter som lagde apelyder og en annen som ga nazihilsener på Parc des Princes.

    I tillegg har også Barcelona også blitt ilagt en bot på i overkant av 80.000 norske kroner for fyrverkeri og hærverk. (NTB/NRK)

    Barcelona PSG
    Foto: Reuters
  • Norge avslutter EM-kvaliken i Bergen – første gang på fem år

    Norges fotballkvinner møter Nederland i den siste kvalifiseringskampen til fotball-EM. Det oppgjøret skal spilles på Brann stadion i Bergen.

    Det opplyser Norges Fotballforbund på sine nettsider. Kampen spilles 16. juli.

    – Jeg var selv til stede i Bergen i forbindelse med Champions League-kamp og fikk oppleve hvor stort engasjement og fotballinteresse det er i byen. Vi gleder oss til å komme dit og oppleve den fantastiske støtten selv. Dette kan bli en helt avgjørende kamp i en åpen gruppe, og derfor er det viktig at publikum hjelper oss ekstra på veien, sier landslagssjef Gemma Grainger.

    Sist de norske fotballkvinnene spilt landskamp i Bergen, var helt tilbake i 2019. Da slo de England 2-1 foran 10.830 tilskuere. (NTB)

    Norges landslag kvinner
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal