Hopp til innhold

Jacobsen tok VM-bronse: – Snudde hoppformen på volleyballbanen

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no): Anders Jacobsen har tvilt på formen, men torsdag hoppet nordmannen seg til VM-medalje i stor bakke.

Anders Jacobsen sikret bronsemedaljen og var godt fornøyd etter hoppingen.

Anders Jacobsen var en stolt mann etter at han sikret seg VM-bronse i storbakke.

Stöckl og Jacobsen

Landslagstrener Alexander Stöckl og Anders Jacobsen smilte godt etter at Jacobsen sikret hoppernes andre medalje i mesterskapet.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
Espen Bredesen

NRKs hoppekspert Espen Bredesen er imponert over hvordan Jacobsen har hentet seg inn etter en vanskelig start på mesterskapet i Val di Fiemme.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det har vært litt mye frem og tilbake i Val di Fiemme så langt, så nå har jeg en veldig god følelse. Jeg er mest fornøyd med at jeg har funnet tilbake til godhoppingen under mesterskapet, sier Anders Jacobsen til NRK.

Jacobsen ble kun slått av Kamil Stoch og Peter Prevc i storbakken torsdag.

Nordmannens to hopp på 129 meter og 131 sikret ham VM-bronsen og den siste pallplassen.

Startet på volleyballbanen

Jacobsens bronse var en skikkelig revansje etter den skuffende 19.-plassen i normalbakken tidligere i mesterskapet. Nordmannen tvilte på seg selv etter den svake VM-starten.

– Jeg måtte nok en gang stikke fingeren i jorda og begynne på nytt, sier Jacobsen.

Veien tilbake til hoppformen startet et helt annet sted enn i hoppbakken.

– Prosessen startet egentlig på volleyballbanen. Det skjer i hodet og når man legger seg, men det var der det starta, på volleyballbanen, forteller Jacobsen til NRK.no.

Under volleyballtrening tidligere torsdag hentet nemlig den ferske bronsevinneren tankegangen som sikret VM-medalje.

– Jeg tenkte bare at i dag skal jeg ta det rolig og ikke ta en eneste smash. Jeg skal bare ligge og være rolig og smart, bruke 70 prosent av det jeg er kapabel til i stedet for 100 prosent. Dette tok jeg med meg til teknikktreninga, og da er det lettere, sier Jacobsen.

– Han var frustrert

Lagkamerat Anders Bardal, som ble nummer 11 torsdag, er en av de som kjenner Jacobsen best. Han har merket at bronsevinneren har hatt litt å tenke på de siste dagene.

– Anders var litt frustrert etter normalbakken. Når han tenker litt, så merker vi det. Men han tok seg sammen og fant følelsen, sier Bardal til NRK.no.

– Har du merket forskjell de siste dagene?

– Ja, han har vært betraktelig roligere for eksempel når vi spiller volleyball. Da prøver han ikke å knuse ballen, sier Bardal og ler.

Jobbet beinhardt

Jacobsen selv var spesielt fornøyd med finalehoppet i konkurransen torsdag.

– Jeg synes jeg gjør mitt beste hopp her, og jeg synes jeg hopper ganske pent. Som du ser, er jeg hoppende glad, kommenterer Jacobsen når han får se TV-bildene av finalehoppet.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Anders Jacobsen sikret seg bronsemedalje under dagens hopprenn.

Dette hoppet gjorde Anders Jacobsen hoppende glad.

Hoppende glad var også sportssjef Clas Brede Bråthen. Han kan fortelle om en revansjesugen Jacobsen etter normalbakkerennet.

– Anders hater fortsatt å tape, så humøret etter rennet i liten bakke var ikke perfekt. Men han legger det bak seg, jobber og jobber og jobber, og tar frem konkurransenervene i beinhard konkurranse. Det var så tett at det er ufattelig, sier Bråthen til NRK.no.

Imponerte Bredesen

NRKs hoppekspert Espen Bredesen er imponert over Jacobsens snuoperasjon i mesterskapet.

– Han har hentet seg mesterlig inn etter å ha rotet fælt mentalt og teknisk. I dag senker han skuldrene, slapper av og lar adrenalinet gjøre det lille ekstra. Jeg er imponert over Jacobsen, sier Bredesen.

Jacobsen høres også ut til å ha imponert seg selv.

– Det er deilig å finne seg selv. Mestringsfølelse gjør at man vokser. Jeg er litt stolt, sier Jacobsen, som benyttet anledning til å hilse hjem til sønnen:

– Du kan være litt stolt av pappa nå, Isak.

Kamil Stoch tok gull under dagens hopprenn.

Kamil Stoch ble verdensmester storbakke etter dette hoppet i finaleomgangen.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal