Hopp til innhold

Se Shaun Whites utrolige rekord i half pipe

Søndag ble amerikaneren historiens første kjører som fikk maks poengsum i en half pipe-konkurranse. Snowboard-eliten er imponert, men usikker på om han fortjente 100 poeng. Se video under (Foto: X Games).

VIDEO: Denne rekord-prestasjonen til Shaun White i X Games er det alle i snowboard-miljøet nå snakker om. (Foto: X Games)

– Ingen gjør det samme etter han. Det er nok det største som er gjort i en pipe noen gang, men han burde ikke fått 100 poeng, sier Norges beste half pipe-kjører, Roger Kleivdal, til NRK.no.

Shaun White

Shaun White med X Games-gullet han fikk etter half pipe-konkurransen. Dette er amerikanerens femte X Games-gull.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

I X Games, verdens største og mest prestisjetunge snowboard-konkurranse, fikk Shaun White søndag 100 poeng - den høyeste poengsum dommerne kan gi. Det er første gang i historien noen får såkalt «perfekt score».

Poenget er at en half pipe-prestasjon eller «run» alltid kan bli bedre, derfor vil det alltid kunne diskuteres om et «run» fortjener maks poengsum eller ikke.

– Man kan alltid gjøre nye triks og man kan alltid gå høyere, sier Norges landslagstrener Thomas Harstad til NRK.no.

– Det skal være umulig

Shuan White

I half pipe-konkurransen i X Games søndag gikk Shaun White høyere enn noen andre har gjort i en half pipe noen gang.

Foto: Chris Council / Ap

Både Harstad og Kleivdal er imidlertid meget imponerte over det Shaun White gjorde og landslagstreneren understreker at det er det beste noen har gjort hittil i historien og at det på den måten er greit at White fikk 100 poeng.

Men samtidig vil det i fremtiden bli vanskeligere å få full pott enn tidligere.

– Det skal liksom være umulig å få 100 poeng. Han burde fått 98 eller 99. Kjører noen andre perfekt i en annen konkurranse nå vil det automatisk ikke holde til perfekt score. Man må kjøre bedre, tror Kleivdal.

Thomas Harstad

Landslagstrener Thomas Harstad.

Foto: Norges snowboardforbund

Nedi med hånda

100 poeng skal gis til prikkfri kjøring, men videoen over viser at White så vidt er nedi med hånda etter den siste landingen (1,39 minutter ut i videoen).

– Det skal trekkes når man er nedi med hånda, jeg vet at andre ville blitt trukket om de gjorde det samme. Jeg tror nok X Games ga han 100 poeng for å lage litt show på TV, sier Kleivdal.

– Siden White var den siste som kjørte risikerte ikke dommerne at det kom noen etter han som gjorde det bedre, påpeker landslagstrener Harstad.

Det norske landslaget er nå samlet i amerikanske Breckenridge et par timer fra Aspen hvor X Games arrangeres. Der skal de være den neste uken for å lade opp til VM på hjemmebane om to uker.

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal