Serbias håndballtrener slipper straff

Serbias håndballtrener Sasa Boskovic slipper straff etter sin usportslige oppførsel mot Linn Jørum Sulland i EM-kampen tirsdag.

Sulland blir holdt i Serbia-kamp

Her blir Linn Jørum Sulland holdt av den serbiske treneren (Foto: Norges Håndballforbund).

– Det er korrupsjon i praksis. Det er flaut, men dessverre ikke overraskende, sier Øystein Havang til NTB.

Bakgrunnen for frikjennelsen er at det ikke foreligger en formell klage fra Norges Håndballforbund. EHF mener også at bildene bare viser deler av sekvensensen der Boskovic tar grep i dobbelt forstand.

EHF skriver i pressemeldingen at oppførselen er uakseptabel. Likevel slipper Boskovic helt unna noen form for straff.

Det var under åpningskampen i håndball-EM mellom Norge og Serbia at trener Boskovic måtte ty til uortodokse metoder.

Treneren grep tak i Linn Jørum Sullands trøye og arm i sluttminuttene av kampen, mens han selv stod på sidelinjen.

– Hun ble først overrasket. Så ble hun litt forbanna, fortalte landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 om hvordan Sulland reagerte.

Gunnar Prokop

Gunnar Prokop stormet banen under håndballkamp i 2009.

Avventer rapport

Norges landslag hadde meldt inn uregelmessighetene til Det europeiske håndballforbundet (EHF).

Norges Håndballforbund har imidlertid valgt ikke å formelt rapportere Serbias trener.

NRKs håndballkommentator, Øystein Havang, mener utestengelse i tre kamper hadde vært en passende straff for treneren.

– Flere mener han bør stenges ute i hele mesterskapet, påpeker han.

– Det er bare flaut og pinlig at noe slikt kan skje i et EM, sier han til NRK.no.

– Når en trener forstyrrer en spiller på den måten, er det ynkelig og panisk opptreden av en trener. Det er så usportslig som det går an, sier Havang.

Tror de ler av treneren

Han tror imidlertid ikke at episoden har påvirket forberelsene til det norske landslaget.

– Jeg er sikker på at de bare ler av ham.

Håndballeksperten har sett tilsvarende opptreden blant trenere på håndballbanen før.

I 2009 stormet daværende Hypo Niederösterreich-trener Gunnar Prokop banen og avbrøt kampen på stillingen 27-27 i et oppgjør mot Metz.

– Jeg var nødt til å risikere det røde kortet, sa han.