Jan Tore Kjær - Foto: Holm, Morten / SCANPIX
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Vålerenga fratatt tre poeng

Oppførselen til Vålerenga direktør Jan Tore Kjær koster klubben hans tre poeng.

Disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund har bestemt at Vålereng Ishockeyklubb trekkes tre poeng etter at direktør Kjær skjelte ut dommer Ole Stian Hansen og dyttet til ham under utdelingen av bestemannsprisen i kampen mellom VIF og Sparta Sarpsborg på Jordal Amfi 5.10.

Disiplinærutvalget reagerer også på uttalelsen til Kjær til media etter kampen hvor han hadde uttalt at dommeren hadde gitt Sparta to mål.

- De har tatt en prisippielt veldig viktig og korrekt avgjørelse. De har sett at dommerens sikkerhet er veldig viktig i den jobben vi skal drive med på isen, derfor mener jeg at den straffen er veldig positiv for vårt vedkommende, sier leder for dommerutvalget, Lars Gaden til NRK.

Anker

Vålerenga vil anke avgjørelsen og har engasjert advokat Jon Christian Elden saken.

- Jeg skal se på saken for Vålerenga slik at de ikke blir utsatt for urettmessige sanksjoner som påvirker forholdet mellom klubbene på utensportslig måte, sier Elden til VIF.no

- Primære er at har hatt en jurisdisk vurdering med dommerne allerede på mandag og tirsdag – mener at dommerutvalget ikke har myndighet til å innrapportere saker til disiplinærutvalget siden dommerutvalget ikke kan anses som organisasjonsledd, sier styreleder i Vålerenga Ishockey Elite, Odd Magne Doset, til NRK

Jan Tore Kjær vil ikke kommentere saken ovenfor NRK fredag kveld.

VIF-trener Espen Knutsen ble tidligere i uken utestengt i tre kamper på grun av sin oppførsel i kampen.

Les: Les: "Shampo" utvist i kaoskamp og Les: Tre kamper for Shampo

Jan Tore Kjær dytter til dommer Ole Stian HansenNRK
Foto: NRK

Siste nytt

 • Wenger bekymret for skader

  Arsenal har kun tre seniorspillere i forsvar foran kveldens mesterligaåpning mot Borussia Dortmund. Mathieu Debuchy er suspendert og Calum Chambers er skadet.

  Per Mertesacker, Laurent Koscielny og Kieran Gibbs er de eneste rene forsvarsspillerne som er disponible, ifølge The Guardian.

 • – Det blir tøffere i år

  Topp fire blir tøffere å oppnå denne sesongen, tror Liverpool-manager Brendan Rodgers, som advarer fansen mot å ha for høye forhåpninger om mesterligaspill neste sesong.

  – Det er vanskelig å kvalifisere seg til mesterligaen og enda vanskeligere å holde seg der, sier han.

 • Northug får tiltalen i dag

  Petter Northug får vite om det blir tatt ut tiltale mot ham i promillesaken i dag. Det bekrefter statsadvokaten overfor NRK.

Sendeplan

Kl. Program Kanal