Vålerenga fratatt tre poeng

Oppførselen til Vålerenga direktør Jan Tore Kjær koster klubben hans tre poeng.

Jan Tore Kjær
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund har bestemt at Vålereng Ishockeyklubb trekkes tre poeng etter at direktør Kjær skjelte ut dommer Ole Stian Hansen og dyttet til ham under utdelingen av bestemannsprisen i kampen mellom VIF og Sparta Sarpsborg på Jordal Amfi 5.10.

Disiplinærutvalget reagerer også på uttalelsen til Kjær til media etter kampen hvor han hadde uttalt at dommeren hadde gitt Sparta to mål.

- De har tatt en prisippielt veldig viktig og korrekt avgjørelse. De har sett at dommerens sikkerhet er veldig viktig i den jobben vi skal drive med på isen, derfor mener jeg at den straffen er veldig positiv for vårt vedkommende, sier leder for dommerutvalget, Lars Gaden til NRK.

Anker

Vålerenga vil anke avgjørelsen og har engasjert advokat Jon Christian Elden saken.

- Jeg skal se på saken for Vålerenga slik at de ikke blir utsatt for urettmessige sanksjoner som påvirker forholdet mellom klubbene på utensportslig måte, sier Elden til VIF.no

- Primære er at har hatt en jurisdisk vurdering med dommerne allerede på mandag og tirsdag – mener at dommerutvalget ikke har myndighet til å innrapportere saker til disiplinærutvalget siden dommerutvalget ikke kan anses som organisasjonsledd, sier styreleder i Vålerenga Ishockey Elite, Odd Magne Doset, til NRK

Jan Tore Kjær vil ikke kommentere saken ovenfor NRK fredag kveld.

VIF-trener Espen Knutsen ble tidligere i uken utestengt i tre kamper på grun av sin oppførsel i kampen.

Les: Les: "Shampo" utvist i kaoskamp og Les: Tre kamper for Shampo

Jan Tore Kjær dytter til dommer Ole Stian Hansen
Foto: NRK

Siste nytt

 • Zlatan hyller Sveriges unggutter

  Sverige slo Portugal på straffer i finalen og tok gull i U21-EM tirsdag. Superstjernen Zlatan Ibrahimovic hyller de svenske ungguttene. – Fantastisk! Mektig! Finner ikke ord. Bragdguldet (svensk idrettspris) venter også, skriver Zlatan i appen sin.

  Zlatan
  Foto: NRK
 • Argentina lekte med Paraguay

  Lionel Messi & co. ydmyket Paraguay med 6-1 i tirsdagens semifinale i Copa America. Messi bidro med tre målgivende pasninger, mens Manchester United-stjernen Angel Di Mara scoret to ganger og serverte ett mål i storseieren.

  Messi

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2015: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2015: Japan - England