Hopp til innhold

Utrolig drama sendte Mjøndalen ned

For et nedrykksdrama! Mjøndalen hadde inntil ti minutter før full tid sendt Start ned i 1. divisjon. Så kom målet som endret alt i bunnstriden - igjen.

Viking Mjøndalen

DRAMA ENDTE MED TAP: Mjøndalen ledet lenge, men tapte til slutt kampen mot Viking og rykket ned til 1. divisjon.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er blytungt. Men vi gjør en kamp i dag som vi skal være stolte av. Det er ikke i dag det blir avgjort. Det er bare tungt nå. Det har vært store øyeblikk selv om det har blitt mange tap. Jeg håper tilhengerne med brunt hjerte er stolte, så skal vi komme tilbake, sier Mads Hansen til TV 2.

Og det er ikke rart at Hansen fortviler. For dette dramaet inneholdt alt og endret seg fem ganger før Mjøndalen endte under streken.

Dette er vondt for oss alle. Vi hadde håp og en god sjanse. Det er samme melodi som før at vi ikke holder helt inn. Vi er gode, men ikke gode nok. Det ender med nedrykk, men vi må tåle det. Slik er fotballen og vi må takle det, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til TV 2.

Etter at han hadde fått kampen mer på avstand sa han dette om kampen:

– Det er bittert å ligge bak mange lag som vi føler vi er like gode som. Men vi har ikke vært gode nok foran mål. Det har vært veldig lærerikt. Vi har tapt mange kamper. Det har ikke vært så artihg. Men vi har lært mye som klubb og vi står bedre rustet for neste sesong. Målet er helt klart å rykke rett opp igjen, sier Hansen til NRK.

For et nedrykksdrama! Mjøndalen hadde inntil ti minutter før full tid sendt Start ned i 1. divisjon. Så kom målet som endret alt i bunnstriden - igjen.

Ett mål endret alt

I det kampen startet var Mjøndalen på nedrykksplass og måtte minst ha uavgjort borte mot Viking for å klare seg. Samtidig måtte Start tape for Molde og det med et visst antall mål. Så jevn var nedrykksstriden. For denne nedrykksstriden ble også avgjort på Sørlandet.

Etter Mjøndalens første mål var gjestene nesten utrolig nok over nedrykksstreken i en times spill etter scoringen til Erik Midtgarden. Men da Zymer Bytygi utlignet fortjent for Viking var det plutselig Start som var laget som kunne forberede seg på kvalifiseringsspill.

Men det var bare i noen minutter da Molde rett etterpå hadde lagt på til 3-0 i Kristansand. Da var Mjøndalen igjen over streken. Men dette var kvelden der dramaet skulle fortsette å leve helt til kampslutt. Viking presset på og Mjøndalen som ikke har vunnet en bortekamp denne sesongen, levde farlig.

Dramaet endret seg

Og etter 81 minutter fikk Mjøndalen en ny på trynet da Kristoffer Haugen satte inn 2-1 til vertene. Det fikk temperaturen opp på Sørlandet da dette målet plutselig betød at det var Mjøndalen som var under streken - igjen.

Og da måtte Mjøndalen fremover på banen. For nå hjalp det ikke hva som skjedde i Kristiansand. Bortelaget måtte score for å endre dramaet - nok en gang. I stedet var det Viking som økte til 3-1 ved Adebenro rett før full tid. Og da var dramaet avgjort. Mjøndalen-trener Vegard Hansen måtte skuffet innse at drømmen om å overleve i Eliteserien glapp.

Men samtidig har Mjøndalen kun skaffet to poeng siden midten av august. Likevel hadde Start bare tre poeng i samme perioden. Derfor har håpet levd for Mjøndalen i høst.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal