MOT-IRL-129383273 IZOD IndyCar World Championships at Las Vegas - 15 biler var involvert i den stygge ulykken. - Foto: ROBERT LABERGE / Afp

15 biler var involvert i den stygge ulykken.

Foto: ROBERT LABERGE / Afp

Utreder årsaken til indycar-ulykken

Ledelsen i indycar er i gang med å etterforske hva som var årsaken til at Dan Wheldon omkom i massekollisjonen under sesongavslutningen i Las Vegas 16. oktober.

IndyCar Series Car Testing Dan Wheldon - Det var Dan Wheldon som omkom i massekollisjonen under sesongavslutningen i Las Vegas - Foto: Darron Cummings / Ap

Det var Dan Wheldon som omkom i massekollisjonen under sesongavslutningen i Las Vegas

Foto: Darron Cummings / Ap

Indycarsjefen Randy Bernard sier de vil vite alt om hvorfor det gikk så fryktelig galt. Totalt 15 biler var involvert i ulykken som fikk fatale konsekvenser for Wheldon.

Les:

Bernard var lørdag i Wheldons begravelse sammen med en rekke kjente fjes fra indycarmiljøet.

– Dette var en tragisk ulykke og indycarsporten må vite mest mulig om hva som var foranledningen, sier Bernard.

Undersøkelsene vil pågå i flere uker. Sikkerhetseksperter og løpsledere har allerede startet utredningen. En uavhengig gruppe vil gå gjennom rapporten som blir utarbeidet.

Flere førere har uttalt bekymringer rundt sikkerhetsgjerdene på banen, antall biler i hvert løp og den ekstreme hastigheten. De skal være kritiske til flokkjøringen som da gjerne oppstår.

Mesteren fra 2004, Tony Kanaan sier man aldri vil kunne gjøre motorsport 100 prosent sikkert, men at man er på rett vei når det gjelder sikkerhet.

– Folk må forstå at motorsport aldri blir 100 prosent sikkert. Det er fakta. Vi jobber med dette og forhåpentlig kan vi gjøre det sikrere, men aldri 100 prosent, sier Kanaan.

Les også:

(NTB)

Siste nytt

 • Bogar

  Bogar beste norske

  Gårsdagens norske gullgutter klarte ikke å følge opp suksessen i de individuelle konkurransen i VM i skyting.

  Det ble fransk seier ved Valerian Sauveplane på 599 poeng. Stian Bogar ble beste norske på 10.plass med 596. Ole Kristian Bryhn også 596 på 12.plass, mens Odd Arne Brekne ble nummer 16 med 595 poeng.

  May Elisabeth Nordahl beste norske på 50 meter liggende for kvinner på 11.plass.

 • Hushovd - Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
  Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

  MTN Qhubeka ville ha Thor Hushovd

  Edvald Boasson Hagens nye sykkellag MTN Qhubeka prøvde å lokke Thor Hushovd fra å legge opp, men 36-åringen ønsket ikke å fortsette sykkelkarrieren.

  - Jeg har snakket med Hushovd de siste månedene, og forsøkt å stoppe ham fra planene om å legge opp. Vi skulle gjerne hatt ham til å sykle Paris-Roubaix en siste gang, men han sa det ikke var aktuelt, sier MTNs sportsdirektør Brian Smith til Cyclingnews.

 • NBA-stjernene vant VM med USA

  USA knuste Serbia med 129-92 i VM-finalen i basketball for menn søndag, og tok dermed sin femte strake tittel. Laget har ikke har tapt på 45 VM-kamper. Siste nederlag kom i semifinalen i VM i 2006 da Hellas vant.

  De amerikanske NBA-stjernene var i realiteten aldri truet og kunne la serberne vinne den siste perioden med 25-24. Ved halvtid ledet amerikanerne 67 mot 41.

  Kyrie Irving ble kampens mestscorende med 26 poeng.

  Lørdag sikret Frankrike seg bronsen i mesterskapet med å slå Litauen med 95-93.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 1.divisjon Tromsø - Hødd