MOT-IRL-129383273 IZOD IndyCar World Championships at Las Vegas - 15 biler var involvert i den stygge ulykken. - Foto: ROBERT LABERGE / Afp

15 biler var involvert i den stygge ulykken.

Foto: ROBERT LABERGE / Afp

Utreder årsaken til indycar-ulykken

Ledelsen i indycar er i gang med å etterforske hva som var årsaken til at Dan Wheldon omkom i massekollisjonen under sesongavslutningen i Las Vegas 16. oktober.

IndyCar Series Car Testing Dan Wheldon - Det var Dan Wheldon som omkom i massekollisjonen under sesongavslutningen i Las Vegas - Foto: Darron Cummings / Ap

Det var Dan Wheldon som omkom i massekollisjonen under sesongavslutningen i Las Vegas

Foto: Darron Cummings / Ap

Indycarsjefen Randy Bernard sier de vil vite alt om hvorfor det gikk så fryktelig galt. Totalt 15 biler var involvert i ulykken som fikk fatale konsekvenser for Wheldon.

Les:

Bernard var lørdag i Wheldons begravelse sammen med en rekke kjente fjes fra indycarmiljøet.

– Dette var en tragisk ulykke og indycarsporten må vite mest mulig om hva som var foranledningen, sier Bernard.

Undersøkelsene vil pågå i flere uker. Sikkerhetseksperter og løpsledere har allerede startet utredningen. En uavhengig gruppe vil gå gjennom rapporten som blir utarbeidet.

Flere førere har uttalt bekymringer rundt sikkerhetsgjerdene på banen, antall biler i hvert løp og den ekstreme hastigheten. De skal være kritiske til flokkjøringen som da gjerne oppstår.

Mesteren fra 2004, Tony Kanaan sier man aldri vil kunne gjøre motorsport 100 prosent sikkert, men at man er på rett vei når det gjelder sikkerhet.

– Folk må forstå at motorsport aldri blir 100 prosent sikkert. Det er fakta. Vi jobber med dette og forhåpentlig kan vi gjøre det sikrere, men aldri 100 prosent, sier Kanaan.

Les også:

(NTB)

Siste nytt

 • Avram Grant - Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

  Avram Grant blir ny Ghana-trener

  Tidligere Chelsea-manager Avram Grant er ansatt som ny landslagssjef for Ghana, melder Reuters. Grant har skrevet under på en 27 måneder lang kontrakt med fotballforbundet i landet. Han erstatter Kwesi Appiah som ledet Ghana i fotball-VM.

 • Wilshere ute i tre måneder

  Arsenal må klare seg uten Jack Wilshere i tre måneder som følge av skaden midtbanespilleren pådro seg mot Manchester United lørdag. Wilshere ble operert torsdag, og ifølge Arsenals hjemmesider vil det ta rundt tre måneder før han er tilbake.

 • Fengselsstraff etter nedskalling

  Bastia-spissen Brandao ble torsdag dømt til en måneds fengsel etter at han skallet ned en motspiller. Han skallet ned PSG-spilleren Thiago Motta i spillertunnelen på Parc des Princes etter en seriekamp i august.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp, kvalifisering stor bakke. Ukommentert
Håndball landskamp kvinner Norge - Danmark