Hopp til innhold

United taper 400 millioner kroner hvis City tar poeng

Søndag avgjøres det om det blir Manchester City eller Manchester United som får spille mesterliga neste år.

SOCCER-ENGLAND-MUN-LEI/

POENGTAP: Wayne Rooney fortviler under 1-1 kampen mot ligavinner Leicester 1. mai.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Vi er avhengig av Manchester City. Det er frustrerende når vi hadde muligheten til å gå forbi, vi ledet 2-1 med 15 minutter igjen, og ga det bort. Uansett er det fortsatt mulig. Vi skal kjempe til siste slutt, sier Manchester Uniteds manager, Louis van Gaal, på fredagens pressekonferanse.

SOCCER-ENGLAND-NOR-MUN/

FRUSTRERT: Louis van Gaal måtte se ledelsen glipp og Manchester United tape mot West Ham.

Foto: John Sibley / Reuters

Han snakker om tirsdagens tap mot West Ham, og kampen om fjerdeplassen, som gir billett til neste års mesterliga. En kamp som står mellom United og byrival City.

– Vi har vært på mesterliga-plass hele sesongen. Jeg satser på at vi er der etter den siste kampen også, sier manager Manuel Pellegrini før sin siste kamp i sjefsstolen.

Kan bli nummer sju

Det skiller to poeng mellom lagene. Manchester City ligger på fjerdeplass med 65 poeng. Manchester United har 63 poeng, og langt dårligere målforskjell. Med andre ord må de lyseblå tape borte mot Swansea søndag, mens United må naturlig nok vinne hjemme mot Bournemouth.

Taper de derimot, og West Ham og Southampton vinner sine kamper, kan Manchester United havne på sjuende plass, og da være avhengig av seier i FA-cupfinalen mot Crystal Palace for å være garantert spill i Europa.

– Det er mye hvis. Jeg må alltid svare på hvis-spørsmål. I fjor var vi også i en sånn situasjon, og vi kvalifiserte oss til slutt, poengterer van Gaal overfor pressen, ifølge BBC.

Kan tape nesten 400 millioner kroner

Penger er også et tema når det kommer til viktigheten av mesterligadeltakelse. Fredag presenterte Manchester United regnskapet for tredje kvartal. Samtidig sa klubbdirektør at de vil tape mellom 30 og 40 millioner pund, over 400 millioner kroner, på at United ikke kvalifiserer seg til mesterligaen, skriver Guardian.

Skulle det samme skje neste år, kuttes den nye draktsponsoravtalen med Adidas på hele 30 prosent. En avtale som riktig nok har en verdi på enorme ni milliarder kroner over 10 år.

Regnskapstallene er likevel svært positive. De viser at klubben kan bli den første i Storbritannia som når en årsinntekt på 500 millioner pund, nesten seks milliarder norske kroner.

Siste nytt

  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

    Studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens OL. Den norske troppen tar alle forholdsregler.

    Hanne Staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i Tokyo-OL for tre år siden.

    – Vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra Tokyo. Vi har lagt gode planer, sier Staff til NTB.

    Hun er leder for prestasjon og utvikling på Olympiatoppen.

    Tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet Npj Climate and Atmospheric Science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i Paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. Den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». Franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall.

    Også det europeiske værbyrået ECMWF sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. Bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert.

    En talsperson fra OL-arrangøren i Frankrike har tidligere uttalt til AFP at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak.

    Blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. Det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (NTB)

    Hanne Staff på mediemøte 100 dager til OL
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal