• Norges U21-lag møter Kosovo i Drammen i den første av 10 kvalik-kamper til EM 2019.
  • Du kan følge kampen i tekstmeldinger her fra kl 19.00.

U21-landslagstrener i fotball Jan Peder Jalland har tatt ut troppen til kamp mot Østerrike og EM-kvalifiseringskamp mot Italia. Lokale spiller fra Møre og Romsdal er Nikolai Hopland (Aalesund), Max Williamsen (Kristiansund), Mathias Løvik (Molde).

Norge møter Østerrike 12. oktober og bortekampen mot Italia går 17. oktober.

(©NTB)

• Fiabema scoret for U21-landslaget – ny uavgjort mot Skottland

Norges nye U21-landslag ledet lenge etter et mål fra Bryan Fiabema, men en straffe ga Skottland 1–1.

Dermed har begge testkampene mot skottene i Spania endt uavgjort. Torsdag ble det 0–0.

Fiabema tok Norge i føringen etter en drøy halvtime. Før helgen ble det kjent at tromsøværingen slippes av Chelsea når kontrakten med den engelske storklubben løper ut i slutten av måneden.

Det norske laget holdt på ledelsen fram til Tommy Conway satte inn 1–1 fra straffemerket i det 78. minutt.

Oppgjøret ble spilt i Murcia. Samlingen er en del av det nye U21-landslagets forberedelser til høstens EM-kvalifisering. Kullet erstatter laget som i sommer skal til EM i Georgia og Romania.

(©NTB)

Bryan Fiabema
  • Utsatte eliteseriekamper har fått nye datoer

Lillestrøm og Vålerenga fikk utsatt hver sin kamp som følge av sommerens U21-EM. Nå har de fått nye kampdatoer, skriver NTB. Lillestrøms hjemmekamp mot Aalesund skal spilles 19. juli, mens Sandefjords kamp mot Vålerenga sparkes 30. september.

Behovet for nye datoer kommer av at både Lillestrøm og Vålerenga har spillere som skal delta i U21-sluttspillet.

Mads Hedenstad Christiansen - Lillestrøm
  • Norge møter Italia i U21-kvalifisering i fotball

Norge skal ut i kamper mot Italia, Irland, Tyrkia, Latvia og San Marino i jakten på sluttspillplass i U21-EM i fotball for menn i 2025.

Det ble klart da trekningen ble gjennomført i Uefas hovedkvarter i Nyon torsdag.

Norge var på det tredje seedingsnivået og havnet i pulje A. Kampene i kvalifiseringen spilles i tidsrommet mars 2023 til oktober 2024.

Gruppevinnerne og de tre beste toerlagene tar seg direkte til EM i Slovakia sommeren 2025. De seks øvrige toerne skal ut i omspill om de tre siste plassene.

Norges U21-landslag spiller i sommer EM-sluttspill i Romania og Georgia. Det varer mellom 21. juni og 8. juli.

(©NTB)

Norges hovedtrener Leif Gunnar
  • U21-landslaget imponerte – slo Tsjekkia 4–0 i årets siste kamp

Norges EM-klare U21-landslag i fotball avsluttet året med en imponerende 4-0-seier over Tsjekkia tirsdag, selv om flere viktige spillere manglet.

Vålerenga-spillerne Osame Sahraoui og Tobias Christensen var to av fire nye i startoppstillingen tre dager etter den sterke 1-1-kampen borte mot Frankrike, og de ga Norge to måls ledelse da de scoret med tre minutters mellomrom før pause.

August Mikkelsen fikk sin U21-landslagsdebut da han kom inn for Sahraoui ved pause. Han skaffet straffesparket Kristian Arnstad omsatte i scoring i det 76. minutt og slo hjørnesparket som Robin Dahl Østrøm skjøt i mål på volley og fastsatte resultatet to minutter senere.

Også Arnstad og Østrøm var innbyttere. Førstnevnte hadde vært på banen bare tre minutter da han scoret.

Tsjekkia er også klar for EM-sluttspillet i Romania og Georgia, men laget ble satt grundig på plass av et norsk lag som hadde avgitt flere spillere til Ståle Solbakkens A-landslagstropp.

(©NTB)

Fotball U21-landslaget, menn: Norge - Kroatia
Stillingen etter første omgang er 2-2 i kampen mellom Norge og Kosovo.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».