Hopp til innhold

Tror russerne blir felt av eget superopplegg

SJUSJØEN (NRK.no): De russiske skiskytterne har fått ubegrenset med midler for å lykkes i OL på hjemmebane, men når OL-rennene starter kan det bli et problem, tror Ole Einar Bjørndalen.

Bjørndalen

De norske skiskytterne sier de ikke er skremt av russernes massive OL-satsing. Ole Einar Bjørndalen (bildet) unner dem likevel noen gull siden han mener de trener så hardt i OL-oppkjøringen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

  • Se sesongstarten i skiskyting i helga direkte på NRK1 og NRK.no!

De siste dagene har mesteparten av verdenseliten i skiskyting strømmet til Sjusjøen, men ikke russerne. De forbereder seg på egenhånd til «sitt OL».

– De satser helt hinsides og har ubegrenset med midler. De satser livet av seg for å være beste nasjon i OL, sier Ole Einar Bjørndalen.

Men skal vi tro ringreven er det ikke det økonomiske det kommer an på når man konkurrerer på toppnivå. Snarere tvert i mot.

– Når du har store ressurser er det ofte det organisatoriske som blir problemet, det er så mye folk i systemet. Russerne er i hvert fall dobbelt så mange som oss, og jeg synes vi har nok mennesker rundt oss, sier Bjørndalen.

– Tror du det kan stikke kjepper i hjulene for dem?

– Ja, helt sikkert.

Russland

Russiske Jevgenij Ustjugov er en av OL-favorittene på flere distanser i skiskyting. Her feirer han russernes stafettseier under prøve-OL i vinter.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / Afp

– Ikke som i fotball

Russerne gir et inntrykk av at de får alt de peker på i OL-oppkjøringen.

Tidligere i sommer avslørte for eksempel NRK at de har utviklet en egen trykktank for å restituere seg raskere. Selv om eksperter er uenige om hvor stor effekt en slik trykktank har, viser den at vertsnasjonen gjør alt de kan for å være best i februar.

Emil Hegle Svendsen har lagt merke til «det vanvittige opplegget», som han kaller det, men frykter ikke russerne. 28-åringen har klokkertro på det norske opplegget og hevder han ikke ville gjort så mye annerledes selv om han hadde fått noen ekstra millioner.

– Millioner hjelper ikke like mye i skiskyting som i fotball, så vi får se hvordan det går med dem, sier han med et smil og legger til:

– Men de har hatt en stigning på laget de siste årene og har nå mange unge og gode utøvere. Dersom de tar et skritt til blir de farlige hele gjengen.

Håper på russisk gull

Det er liten tvil om at de russiske unggutta nå kjøres hardt. Så hardt trenes det visstnok i den russiske leiren om dagen at Bjørndalen unner dem noen OL-gull.

– Jeg håper de tar noen gull siden de trener så hardt, men totalt sett er jeg sikker på at Norge kommer til å slå Russland som nasjon, sier han.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal