Paris-Roubaix - Det går hardt utover sykler og syklister på brosteinen i Paris-Roubaix. - Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Det går hardt utover sykler og syklister på brosteinen i Paris-Roubaix.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Tom Boonen tok råsterk seier

Følg de norske rytterne i Paris-Roubaix.

Denne artikkelen oppdateres jevnlig under rittet!

SISTE: Tom Boonen vinner. Edvald Boasson Hagen greide ikke henge med gruppa bak.

Thor Hushovd er ute av tetkampen etter en velt. Nordmannen kom seg raskt på beina igjen, og det så ikke ut til at han skadet seg alvorlig. Likevel greide han ikke henge med teten etter velten.

Kristoff falt av teten relativt tidlig.

Trodde på nordmennene før start

Før start var den erfarne sportsdirektøren i Team Sky, Servais Knaven, sikker på at Edvald Boasson ville kjempe om pallplassering. Han fryktet konkurransen fra en annen nordmann, Thor Hushovd.

Servais Knaven - Sportsdirektør i Team Sky, Servais Knaven, er mer glad i brosteinen enn andre etter seieren i 2001. - Foto: MICHEL SPINGLER / AP

Sportsdirektør i Team Sky, Servais Knaven, er mer glad i brosteinen enn andre etter seieren i 2001.

Foto: MICHEL SPINGLER / AP

– Vi har et sterkt lag, sa sportsdirektøren til cyclingnews, som tror på pallplassering for nordmannen.

– Edvald og Flecha vil få mest støtte, men vi har også andre ryttere som kan være med i front, sier Knaven, som vant det harde rittet som aktiv i 2001.

Den tidligere proffsyklisten har også fullført rittet hele 16 ganger.

En imponerende bragd når man vet at Paris–Roubaix er et av de virkelige tøffe sykkelrittene.

Rittet går over flere kilometer med utfordrende brosteinsstrekninger og røffe veier i det nordlige Frankrikes kullgruveområder, før det avsluttes i velodromen i Roubaix. Løypa er til sammen 257,5 kilometer lang.

– To norske på pallen

Til procycling.no sa Skys franske sportsdirektør at han ikke utelukker at Edvald får hard konkurranse fra BMC og hans norske rival, Thor Hushovd.

– Jeg tror det kan bli to nordmenn på podiet søndag. Thor kommer til å være veldig god, men jeg håper selvsagt at Edvald tar ham i spurten og går helt til topps, sier Knaven, som innrømmer at han holder Tom Boonen som favoritt.

Boasson Hagen selv følte seg i god form før rittet, fortalte han NRK.

– Jeg føler meg bra, og jeg gleder meg til å kjøre. Det er stor sjanse for at jeg kan kjøre bra, sa han.

Fornøyd med laget

Knaven er ellers fornøyd med formutviklingen til Sky den siste tiden. Spesielt Flecha har vist fin formstigning de siste ukene, til tross for et skadeavbrekk.

– Alle var litt overrasket, selv Flecha selv, sier sportsdirektøren til cyclingnews.

Les også: Thor Hushovd: – Alt kan skje

Edvald Boasson Hagen - Løpet er allerede i gang i Frankrike, og dette er Edvald Boasson Hagen (t.v.) og Sky-laget under den første stigningen i rittet. - Foto: Pete Goding / Pa Photos

Løpet er allerede i gang i Frankrike, og dette er Edvald Boasson Hagen (t.v.) og Sky-laget under den første stigningen i rittet.

Foto: Pete Goding / Pa Photos

Siste nytt

 • Henriksen - Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix
  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

  Henriksen fortsatt uten trener

  Alex Pastoor skulle overta Marco van Bastens trenerjobb i Alkmaar, men torsdag valgte han i stedet å forlate klubben, skriver NTB. Van Basten har slitt med stressrelaterte helseproblemer den siste måneden, noe som førte til at han og den opprinnelige assistenttreneren Pastoor skulle bytte roller, men slik gikk det altså ikke.

 • Solskjær ledet ikke trening torsdag

  Ifølge BBC Wales var det Cardiffs førstelagstrener Danny Keough og keepertrener Richard Hartis som torsdag sto for forberedelsene til helgens kamp mot Derby. Flere britiske medier melder at Solskjær vil få sparken i løpet av dagen, og nordmannen ledet heller ikke onsdagens trening.

 • Trekning i håndball-NM

  Trekningen av 4. runde (åttedelsfinaler) i håndball-NM for kvinner ble foretatt torsdag. Kampene spilles 1. oktober:

  Byåsen – Skrim Kongsberg, Fana – Njård, Fredrikstad – Storhamar, Larvik – Stabæk, Levanger – Halden, Oppsal – Glassverket, Rælingen – Nordstrand, Tertnes – Vipers Kristiansand.

Sendeplan

Kl. Program Kanal