Hopp til innhold

Tror ikke på Sveriges angrepsplan

FALUN (NRK): Sverige har en drøm om at Calle Halfvarsson skal knekke Finn-Hågen Krogh. Det skjer ikke, mener NRKs ekspert Torgeir Bjørn

Halfvarsson og Peterson

KAN DE TUKTE NORGE? Hele Sverige håper på Calle Halfvarsson og Teodor Peterson i søndagens lagsprint.

Foto: Anders Wiklund / NTB scanpix

Svenske journalister jobbet hardt for å få Finn-Hågen Krogh til å erklære seg som Norges svake punkt på lørdagens korte pressetreff i Falun. Krogh gikk ikke i fella.

Men at Sverige setter all sin lit til at Calle Halfvarsson skal knekke Krogh på førsteetappen i søndagens lagsprint, er det ingen tvil om.

At Teodor Peterson har dårlige odds mot Petter Northug på en ankeretappen, sier seg selv.

– Norge har Petter på den siste etappen. Vi ønsker ikke at han skal være med i en spurt på oppløpet. Så vi håper at det vil gå veldig fort på Calles (Halfvarsson) etapper, sier sprinttrener Mats Larsson til Expressen.

Torgeir Bjørn

TVILER PÅ SVERIGE: NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn tror lagsprinten først og fremst blir en duell mellom Norge og Russland.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Svak sesong

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn levner imidlertid ikke Sveriges plan om å knekke Krogh den helt store sjansen. Han minner om at Krogh med sine to seirer i Östersund er den storfe formløperen.

– Halfvarsson går sitt tredje løp på fire dager. Finn-Hågen er helt uthvilt og i sitt livs form. Jeg ser ikke helt hvordan Halfvarsson skal få en luke, sier Bjørn.

At Peterson skal matche Northugs avslutning, tviler han også sterkt på.

– Peterson har vist formstigning, men har hatt en svak sesong. Han har normalt ikke kapasitet til å matche Northug i en øvelse som lagsprint. Så Sverige bør nok ha et forsprang, sier Bjørn, som heller ville kjørt inn Marcus Hellner på laget om han var svensk sjef.

Han tror at det først og fremst blir en duell mellom Norge og Russland – og holder Italia og Sverige som utfordrere.

Slik vurderer han lagene styrker og svakheter:

Norge (Finn-Hågen Krogh/Petter Northug)

– Det er ikke lett å finne et svakt punkt med dette laget. Begge er i form. Løypa passer veldig bra for Finn-Hågen, med krav til taktomslag og teknikkskifter. Petter har fortsatt den beste spurten i skøyting. Det eneste usikkerhetsmomentet ligger i at det er Northugs tredje løp på fire dager, men han restituerer seg normalt bra når han er i form.

Russland (Alexej Petukhov/Nikita Krjukov)

– Russland hadde hatt et enda sterkere lag med Sergej Ustyugov som ankermann. Men han har vært syk og går ikke. Russland er likevel veldig sterke, de stiller tross alt med de to som tok VM-gullet for to år siden. Så spørs det om Kriukov står seg i en finish mot Northug.

Sverige (Calle Halfvarsson/Teodor Peterson)

– Jeg mener Sverige hadde hatt et bedre lag med Marcus Hellner eller Johan Olsson på første etappe og Calle Halfvarsson som ankermann. Teodor Peterson har neppe den utholdenheten som skal til i en lagsprint.

Italia (Dietmar Nöckler/Federico Pellegrino)

–Pellegrino har denne sesongen vært verdens beste sprinter i fristil og er i knallform. En duell på slutten mellom Pellegrino og Northug, kan bli spennende.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal