Hopp til innhold

Rekdal trolig uaktuell som «Drillo»-erstatter

Vålerenga-trener Kjetil Rekdals tidligere avtale med et utenlandsk spillselskap bryter med fotballforbundets krav til ny landslagssjef.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal er utpekt som en mulig landslagssjef etter Egil Olsen, men Rekdals avtale med et utenlands spillselskap mens han var Aalesund-trener står ikke i stil med NFFs krav.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Onsdag ble det kjent at Kjetil Rekdal leverte hemmelige tippetips til det utenlandske spillselskapet Betsson samtidig som han var trener for fotballklubben Aalesund. Rekdal skal ha fått 200.000 kroner for tippetipsene av selskapet som er en direkte konkurrent til Norsk Tipping, den viktigste sponsoren til norsk idrett.

Avsløringen skjer samtidig som Norges Fotballforbund (NFF) sitter i møter for å sette kravene til den kommende landslagssjefen. Der står etikk og verdier svært høyt på listen.

Yngve Hallen

Fotballpresident Yngve Hallén legger ikke skjul på at han ble skuffet da han ble orientert om saken der Rekdal har gitt tippetips til et utenlandsk spillselskap.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Det handler om lojalitet til norsk fotballs verdier. Det gjelder alt fra Handshake for Peace til ambassadør-rollen. En kommende landslagssjef skal ha de rette verdiene. Det er svært viktig for oss at det løftes helt opp til en så viktig stilling, sier fotballpresident Yngve Hallén til NRK.

Skuffet fotballpresident

NFF har via kommunikasjonsdirektør Svein Graff uttalt at Rekdals tidligere engasjement ikke er forenelig med å være trener i eliteserien. Graff ville ikke uttale seg om saken svekker Rekdals muligheter til å bli ny landslagstrener når Egil «Drillo» Olsen gir seg.

Fotballpresident Hallén vil heller ikke svare klokkeklart på spørsmålet.

– Jeg prater ikke folk inn og ut av kandidatlisten, sier Hallén til NRK.no.

Men NRK vet at Rekdals hemmelige bettingvirksomhet har vært snakket om i lokalene på Ullevaal, og at denne saken gjør det vanskelig for NFF å stå inne for Rekdal som Drillos arvtaker.

Kjetil Rekdal

– Jeg vil tro at en landslagssjef blir ansatt på sportslige kriterier, og ikke ting som ble gjort i fortida, sier Rekdal.

Foto: NRK

Fotballpresidenten er ærlig på at han helst skulle vært saken for uten.

– Jeg ble svært skuffet da jeg ble orientert om dette, sier Hallén.

Ordknapp Rekdal

Kjetil Rekdal møtte et stort pressekorps på Valle torsdag. Der måtte han svare på om han tror bettingsaken svekker hans muligheter til å bli landslagstrener for Norge.

– Jeg vil tro at en landslagssjef blir ansatt på sportslige kriterier, og ikke ting som ble gjort i fortida, sier Rekdal.

– NFF virker å se annerledes på det?

– Nå skal jeg dra, så får de tenke på sitt og jeg tenke på mitt, sier Rekdal.

I likhet med intervjuene som ble gjort etter cupkampen mot Rosenborg onsdag kveld, var Vålerenga-treneren lite lysten til å snakke om saken.

– Nå skal jeg gå gjennom saken, så får jeg uttalte meg når jeg har alle fakta på bordet. Det er veldig viktig for meg at jeg forteller 100 prosent sannheten når dere stiller spørsmål. Jeg må gå gjennom hele scenarioet før jeg uttaler meg, sier Rekdal.

Kom frem i rettssak

Opplysningene om Rekdals bettingavtale kom frem under den pågående rettssaken i Oslo tingrett mellom eventbyrået 6. sans og Ålesund Fotball AS.

Eventbyrået krever å få betalt 1,3 millioner kroner i kommersielle rettigheter de mener Rekdal har til gode.

AaFK hevder på sin side at Rekdal brøt avtalen deres om eksklusive markedsrettigheter, fordi han leverte hemmelige tippetips til bettingselskapet Betsson sommeren 2012.

Det var Norsk Toppfotball som skal ha henvendt seg til AaFK, etter at de fikk nyss i Rekdals avtale med Betsson.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal