Hopp til innhold

Tora Berger avanserte 18 plasser tross fall

Tora Berger reiste seg etter fredagens skuffende 27.- plass, og klatret voldsomt på resultatlistene på lørdagens jaktstart.

IBU Biathlon World Cup

Tora Berger gjorde et godt løp på lørdagens jaktstart.

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Med god fart i sporet gikk Berger seg opp hele 18 plasser, og endte med det på en godkjent niendeplass.

– Det var bra å klatre så mange plasser. Det var en helt annen Tora i dag enn i går, sier Berger, og viser til den meget skuffende 27.-plassen på fredagens sprint.

Da innrømmet smørerne at Berger hadde fått altfor dårlige ski. I dag var skiene, i likhet med Berger, av helt annen kvalitet.

– I dag var skiene noe helt annet, ja, smiler Berger.

Tora Berger ble kjørt ned på vei inn til føste skyting. Se hele intervjuet her.

Tora Berger ble påkjørt av en annen løper på vei inn til første skyting.

Ble kjørt ned

Hun kunne også fortelle om at uhellet var ute på vei inn til den første skytingen på jaktstarten.

– Jeg ble nedkjørt. Hun som kjørte på meg må ha hatt høy fart. Jeg ble omtåka, og skjønte ikke helt hva som skjedde da jeg falt. Men kom meg på skiene igjen, og skjøt fullt hus, sier Berger.

Hun skjøt ned 18 av 20 blinker, og gikk også godt i sporet. Allikevel var det ingenting å gjøre med den tyske vinneren Miriam Gössner. Hun startet jaktstarten som nummer to, og til tross for hele fem bom på standplass, kunne hun juble for seier til slutt.

Tyskeren gikk nemlig styggfort i løypa, og slo Berger med ett minutt der.

– Gössner går fort. Jeg er ikke i like god form som henne nå, erkjenner Berger.

Skuffende innsats av Tora

Tora Berger hadde et håpløst utgangspunkt på lørdagens jaktstart, men klatret hele 18 plasser og ble til slutt nummer ni.

22.- plass på Eckhoff

Gössner gikk ut to sekunder bak tsjekkiske Gabriela Soukalova, som hun raskt plasserte bak seg, men etter to bom på første skyting ledet ikke Gössner rennet før det gjensto noen hundre meter til mål.

Soukalova skjøt feilfritt og så nesten hele veien ut til å ha god kontroll på løpet, men måtte altså gi tapt for lynraske Gössner til slutt.

For øvrig hadde Marie Dorin Habert på tredjeplass ett bomskudd, mens Olene Pidhrusjna på fjerdeplass og Veronika Vitkova på femteplass skjøt feilfritt.

Tiril Eckhoff og Synnøve Solemdal måtte tåle fem bomskudd hver og endte henholdsvis på 22.- og 25.-plass. Bak dem fulgte Fanny Welle-Strand Horn på 40.-plass og Bente Landheim på 43.-plass.

Siste nytt

  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal