Hopp til innhold

Ole-Kristian Tollefsen utestengt igjen

Ole-Kristian Tollefsen er nok en gang utestengt i en kamp i VM. – Jeg er utrolig skuffet, sier Tollefsen etter sin andre suspensjon i mesterskapet.

Tollefsen

Ole-Kristian Tollefsen sammen med landslagssjef Roy Johansen.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

Denne gangen må han stå over kampen mot Hviterussland. Det bekrefter ishockeylandslagets pressesjef Lars Ollo Bjørnland overfor NRK.

– Jeg er utrolig skuffet nå, var alt han orket å si til NRK da dommen hadde falt.

Årsaken er en takling i kampen mot Sverige, en kamp Norge tapte 1–5.

Det var episoden mot slutten av kampen, der Tollefsen satte kølla opp i skrittet på en svenske, VMs disiplinærkomite ville ha en forklaring på.

Synes straffen er for streng

– Jeg har aldri vært utestengt på klubbnivå. Det er klart det er utvisning, men det finnes farligere hendelser og det er ingen som blir skadet, sier Tollefsen selv til NRK når han har fått summet seg litt etter beskjeden. Han er nedtrykt etter sin andre suspensjon på to kamper.

Landslaget sendte ut en pressemelding etter høringen.

– Jeg mener at man burde holdt på den linjen som dommerne valgte, altså to minutters utvisning. Nå har jeg allerede vært utestengt i én kamp og det gjør det nok lettere å idømme meg ny karantene.

Nå blir det viktig for meg å støtte laget inn mot kampen mot Hviterussland, forteller Ole-Kristian Tollefsen i en pressemeldingen.

Landslagssjef Roy Johansen synes også dette er en overreaksjon.

– Det er lett å ta Norge. Det er insidenter i andre kamper som er verre, men som man lar passere. Det har nok å gjøre med størrelsen på landet, rett og slett, sier Johansen.

– Satte motspillers helse i fare

I dommen fra disiplinærkomiteen i det internasjonale ishockeyforbundet legges det vekt på at hendelsen skjedde helt mot slutten av en kamp som var avgjort.

– Med tanke på at hendelsen fant sted etter et stopp i spillet, svært seint i kampen (1.23 før kampslutt) og på stillingen på den tid (svensk ledelse 5-1), legger vi til grunn at Tollefsen ikke bare satte Järnkroks helse i fare, men han viste mangel på respekt for spillet og kampen, skriver utvalget i begrunnelsen for utestengelsen.

– Ikke alltid enig

Tollefsen måtte derfor stille i et høringsmøte torsdag ettermiddag.

– Det er aldri morsomt å være på slike møter, men man får stå for sine handlinger. Men man er ikke alltid enig i alle avgjørelser, sier han til NRK like etter møtet.

Den norske spilleren fikk ikke spille den viktige kampen mot Canada på grunn av en stygg takling i kampen mot Danmark.

– Norge rammes hardt

– Vi fikk vel følelsen av at mye var avgjort før vi kom inn, kommenterer landslagssjef Roy Johansen overfor NRK.

Han mener at Norge som liten nasjon er blitt ekstra hardt rammet under mesterskapet.

– Av de totalt sett 40 kampene vi har passert nå, har det vært tre høringer, og alle har rammet Norge. Da er det legalt å spørre seg om det er enklere å ta de små nasjonene enn de store nasjonene, sier han.

– Nå er det viktig at alle de andre bretter opp ermene og viser at vi kan gjennomføre og spille en god kamp mot Hviterussland uten Ole, sier landslagssjefen.

– Det blir tøffere nå

Lagkameratene synes også det blir vanskeligere når kapteinen er ute.

– Det var synd det altså, men det er ikke så mye vi får gjort med det. Vi får nesten bare akseptere at det er sånn. Han er en bra defensiv back Tollefsen, så det blir litt tøffere, men vi får ha andre som stepper inn, sier Anders Bastiansen.

– Jeg tror ikke vi kommer til å spille noe annerledes enn vi har gjort, vi får prøve å løfte opp spillet og spille mer der oppe. Men Hviterussland er bra, så vi har en ganske bra nøtt å knekke der. Han fyller en stor del av laget, han er jo kapteinen vår, så det er veldig synd at han ble avstengt, sier Marius Holtet til NRK.

Roy Johansen og Tollefsen

Ole-Kristian Tollefsen like etter høringsmøtet.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal