Hopp til innhold

Eckhoff gir skaden æren for knallstart på verdenscupen

ØSTERSUND (NRK.no): Norske Tiril Eckhoff overrasket alle med en 5. plass da resten av de norske jentene skjøt seg bort i Østersund. – Jeg ble bedre til å skyte av å tryne på sykkel, sier skiskytteren selv.

Tiril Eckoff ble best av de norske på 15km i Østersund. Femteplass betyr karrierebeste for Eckhoff.

Femteplass for Tiril Eckoff i Østersund

Med kun to bom skjøt Tiril Eckhoff soleklart best av de norske jentene under verdenscupåpningen i svenske Østersund. Tora Berger bommet fire ganger på de tre første skytingene, og var ute av det allerede før siste stående skyting – hvor hun la på med nok en bom

– Det var veldig artig å få ned 18 blinker når det gjelder som mest. Måtte nullstille meg fra i går da det ikke ble noe renn og forsøke å gjøre et så godt renn som mulig, sier Eckhoff selv om dagens femteplass.

Onsdag ble verdenscupstarten for kvinner utsatt på grunn av sterk vind. Klokken 13.15 torsdag gikk endelig startskuddet.

Tiril Eckhoff holdt seg til to bom, og med god fart i sporet holdt hun unna for storkanoner som Andrea Henkel, Daria Domratsjeva og Olga Zaitseva.

Eckhoff lå lenge an til en pallplassering, men ble dyttet ut av pallen av franske Marie Laure Brunet, som hadde en god dag i sporet. Også russiske Ekaterina Iourieva snek seg inn foran den norske jenta. Tsjekkiske Gabriela Soukalova vant 15-kilometeren. Fra før av hadde den norske jenta en sjetteplass som personlig bestenotering i verdenscupen.

Ble bedre av skade

Fra før av hadde Eckhoff en treffprosent på litt over seksti på stående skyting. Hun forklarer fremgangen på standplass med sykkelskaden fra i sommer:

– Jeg klarte å tryne på sykkel, så da fikk jeg bare trent på stående skyting. Det tror jeg gjorde godt for meg, men vi får nå se – det er fortsatt lenge igjen av sesongen.

Ann Kristin Aafedt Flatland og Synnøve Solemdal slet på standplass, og endte opp med henholdsvis fire og fem bom. Hilde Fenne ble nest beste norske på en 21. plass.

– Det var godt å endelig få komme i gang. Jeg startet veldig kontrollert, og hadde fokus på meg selv hele veien. Jeg har veldig dårlig selvtillit i sporet for tiden, så det er godt å få svar hele veien, sier Solemdal.

– Dårlig selvtillit i sporet?

– Jeg har ikke alltid fått gått slik som jeg har ønsket å gå i sommer, men det blir bedre og bedre utover.

Berger: – Gjør ikke det jeg skal gjøre

– Jeg skal ikke skylde på andre enn meg selv i dag, sier Tora Berger etter det første rennet i verdenscupåpningen.

Berger bommet to ganger på tredje skyting, i alt fem ganger. Hun ville ikke skylde på vinden i Østersund, og til tross for svak skyting mener hun at det er positive ting å ta med seg.

– Forholdene er like for alle sammen. Det var ugunstig at de avlyste omtrent samtidig som starten skulle gå i går, så det tok nok litt energi. Det løsnet litt på slutten i dag, og det er deilig å være i gang med verdenscupen, sier Berger, og avslutter:

– Jeg skal glemme det negative, og ta med det positive i forberelsene til i morgen.

Topp fem:

1. Gabriela Soukalova, Tsjekkia
2. Anastasya Kuzmina, Slovakia
3. Marie Laure Brunet, Frankrike
4. Ekaterina Iourieva, Russland
5. Tiril Eckhoff, Norge

Øvrige norske: 21. Hilde Fenne, 22. Ann Kristin Aafedt Flatland, 23. Tora Berger, 28. Synnøve Solemdal, 60. Elise Ringen

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal