Hopp til innhold

Tidligere Stabæk-leder bøtelagt etter voldsepisode

Lars Hjorth er ilagt et forelegg etter at han angivelig gikk til angrep på en Stabæk-trener inne i klubbens lokaler i fjor høst.

Hjorth

NEKTER SKYLD: Tidligere daglig leder i Stabæk, Lars Hjorth, er overbevist om at saken vil ende med henleggelse.

Foto: Lynau, Jan Petter / VG

Den daværende daglige lederen nekter imidlertid å godta forelegget, noe som gjør at saken kan havne i retten.

56-åringen har ytret et ønske om mer etterforskning, og politiadvokat Margrethe Woie bekrefter overfor NRK at saken igjen etterforskes for fullt.

Den fornærmede treneren er glad politiet har gitt forelegg.

– Politiet har ikke gitt ham denne boten uten grunn. Jeg har alltid hatt tro på at politiet kom til å gjøre en god jobb. Da blir det til at man får som man fortjener, sier treneren til NRK.

Tre mulige løsninger

Torsdag 12. november havnet Hjorth og den nevnte Stabæk-treneren i fysisk krangel inne på et kontor i Stabæks lokaler. Basketaket fortsatte ute i et fellesområde med flere vitner til stede, og de to har svært ulik oppfatning av hva det var som faktisk skjedde.

Treneren anmeldte Hjorth for vold og trusler, men Hjorth hevder at det er han selv som er den fornærmede parten.

Den tidligere daglige lederen var sykemeldt i en snau måned etter episoden før han frivillig valgte å trekke seg fra sin stilling.

– Når man gir et forelegg, har man tatt stilling til skyldsspørsmålet, understreker politiadvokat Woie, som forklarer at det nå er tre mulige løsninger: Forelegget kan bli trukket tilbake etter endt etterforskning, forelegget kan bli stående og akseptert av Hjorth, eller forelegget kan bli stående, men ikke godtatt. Sistnevnte alternativ fører til rettssak.

– Det er min klient som ble angrepet

– Min klient er helt tydelig på at han ikke har gjort noe straffbart, sier Hjorths forsvarer Espen H. Johansen til NRK.

– Det som er uomtvistelig, er at politiet etterforsker videre, og i det ligger det at bevisene som foreligger i dag, ikke er tilstrekkelig for å kunne si at min klient har gjort noe galt. Tvert imot, det er min klient som ble angrepet på sitt kontor – et forhold han også har anmeldt til politiet og venter på utfallet av, fortsetter han.

Forsvareren, som bekrefter forelegget, legger til at det er to vidt forskjellige forklaringer, og at han vanskelig kan se at dette kan ende i noe annet enn henleggelse.

Stabæk frykter ikke konsekvenser

Espen Moe, styreleder i Stabæk, var ikke klar over forelegget da NRK ringte fredag.

– Vi gjorde oss ferdige med denne saken før jul, sier Moe.

– Frykter du at dette kan få noen konsekvenser for klubben i form av sponsorflukt eller lignende?

– Nei. Vi håndterte dette så godt vi kunne i fjor høst, forteller styrelederen videre.

Han ønsker ikke å svare på om Hjorth mottar etterlønn av klubben.

Siste nytt

  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal