Hopp til innhold

Thorkildsen åpner for comeback i år

Andreas Thorkildsens (33) store mål er OL i Rio neste år. Han har imidlertid et håp om å kunne kaste igjen allerede denne sommeren.

Utelukker ikke at han kan komme til å delta i konkurranser i løpet av sesongen. Reporter: Harald Thingnes. Foto: Andreas Molland. Redigering: Erik Rasdal

MOTIVERT: Spydkaster Andreas Thorkildsen fristes av tanken på å konkurrere allerede denne sesongen.

– Med en gang sesongen begynner, tenker jeg at det kribler litt i armen, sier Thorkildsen til NRK.

Thorkildsen

MOTGANG: Andreas Thorkildsen har slitt de siste sesongene. Her måtte han bryte under Diamond League på hjemmebane i juni i fjor.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Norges mestvinnende friidrettsutøver har så smått begynt å bruke kastearmen etter hofteoperasjonen i august i fjor.

33-åringen har vært forberedt på en lang treningsperiode, og da NRK møtte spydkasteren i desember, avskrev han i praksis 2015-sesongen.

Nå merker han imidlertid at treningen gir resultater.

– Men jeg må være litt forsiktig. Legen har sagt at jeg trenger ni måneders rehabiliering, og det begynner vi å nærme oss nå. Så skal jeg begynne å kaste og bli vant til det igjen, sier han.

– Det er fortsatt litt rehabilitering igjen etter operasjonen, men treningen går veldig bra, sier Thorkildsen til NRK.

– Var ikke mett

Thorkildsen har slitt med skader gjennom hele karrieren, og i fjor valgte spydkasteren altså å operere hofta. 33-åringen forklarte i NRK-intervjuet før jul at han sulten på et nytt OL-gull.

– Da jeg opplevde motgang, oppdaget jeg også at jeg overhodet ikke var mett, sa Thorkildsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Thorkildsen

GOD STEMNING: Her slår Andreas Thorkildsen av en prat med Kjetil Jansrud på Bislett stadion tirsdag.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Tirsdag var han et av trekkplastrene på Bislett under den årlige TINE-stafetten. Der avslørte spydkasteren at det kan bli aktuelt å stille i konkurranse allerede i år.

– Jeg kommer nok til et punkt i løpet av sommeren der jeg må ta stilling til det. Men det har jeg ikke gjort ennå.

Holder konkurransested åpent

Dersom det blir et comeback allerede i år, sier Thorkildsen at det kan skje på alt fra et lokalt stevne til Diamond League.

For lysten til å kaste spyd er tilbake.

– Det å se på er ikke så veldig gøy, jeg har mest lyst å være med, innrømmer Thorkildsen, som sliter med å holde igjen på trening.

– Man har gode dager og dårlige dager. På de gode dagene er det vanskelig å holde igjen, og på de dårlige dagene ser man mørkt på det. Det blir en situasjon med kontraster, for å si det sånn.

Det er lenge siden vi har sett noe til denne mannen - norsk friidretts store gullgutt. Dette er norgeshistoriens mestvinnende friidrettsutøvers første møte med media på nesten fem måneder.

Se NRKs eksklusive møte med Andreas Thorkildsen i desember i fjor.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal