Hopp til innhold

Thingnes Bø: – Deilig å være favoritt

BEITOSTØLEN (NRK): Johannes Thingnes Bø (22) er kanskje Norges aller største gullhåp i VM. Det lever han godt med.

Johannes Thingnes Bø

GULLGUTT? Johannes Thingnes Bø føler ikke presset før VM på hjemmebane.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I fjor var Thingnes Bø VM-debutant i Kontiolahti. Det endte med gull på sprinten, og sølv og bronse på henholdsvis stafett og mix stafett. I år er forventningene helt andre til unggutten fra Stryn.

Brødrene Bø

STORT ØYEBLIKK: Brødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø (t.h.) tok henholdsvis gull og bronse på sprinten i VM i fjor.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg føler ikke noe press. Jeg vet jeg har vunnet renn i år og derfor er jeg en favoritt til å kunne ta gull. Det er ikke mer hokus-pokus enn det. Det er så lite som skal til, en bom eller to, så er det over, sier Johannes Thingnes Bø.

– Formen kom riktig

Om det hjelper å skyve favorittstempelet over på de andre, er heller usikkert. For det ser virkelig ut til å ha løsnet for lillebror Bø etter en tung periode.

Etter sprintseieren i amerikanske Presque Isle nylig, og den påfølgende andreplassen, klatret han til en sjetteplass i verdenscupsammendraget.

– Formen kom veldig riktig. Det var veldig natta før jul. Men nå er det VM og jeg er klar. Det er bare deilig å stille til start og være blant favorittene, hevder 22-åringen.

Emil Hegle Svendsen er vant til å være forhåndsfavoritt. Også Tarjei Bø har hatt presset på seg tidligere. For ikke å snakke om Ole Einar Bjørndalen med sin utrolige medaljeliste.

– Det er heldigvis ikke jeg som bærer landslaget på mine egne skuldre. Emil, Ole Einar og Tarjei er de som har tatt flest mesterskapsmedaljer de siste 10 årene. Så jeg vil påstå at jeg er en mindre favoritt enn dem, for det er de som har rutine på dette, understreker Thingnes Bø.

– Ung og gir gass

Johannes Thingnes Bø

I NY VM-DRAKT: Johannes Thingnes Bø fikk en god treningsøkt på Beitostølen tirsdag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg er jo bare en ung gutt som gir gass. Av og til går det dårlig, og av og til går det bra. Jeg håper det går bra i VM, legger han til og gliser.

Også landslagstrener Egil Gjelland er enig i at favorittstempelet bør deles.

– Vi har fem gode gutter som kan kjempe om gull, så det er vanskelig å si om Johannes er vårt sterkeste gullkort, mener sjefen selv.

– Johannes har vist at han er kapabel til å vinne, og er en mann for de store anledningene, skryter idrettssjef Morten Aa Djupvik.

Det er også nok av utenlandske konkurrenter som ønsker edelt metall i løpet av 10 dager i Holmenkollen.

– Det er jo ikke til å legge skjul på at Martin Fourcade blir hard. Det er mange som blir det, slår Thingnes Bø fast, og er klar på VM-målet.

– Medalje betyr veldig mye for meg. Det er slik man måler sesongen, så vi får ta en evaluering etter VM på om det har vært vellykket.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal