Hopp til innhold

Thingnes Bø knuste Fourcade: – Sykt bra form

ANTERSELVA (NRK): Johannes Thingnes Bø feiret heftig etter å ha knekt skiskytterkongen Martin Fourcade på sisterunden. Men Fourcade mener hans dårlige utgangspunkt var avgjørende.

Tarjei Bø kapret tredjeplassen etter å ha slått Martin Fourcade på den siste runden av lørdagens jaktstart.

Thingnes Bø slo seg på brystet og viste tydelig hva det betydde å ha utkonkurrert sin franske rival. Ikke bare har rennene etter nyttår vært av et helt annet kaliber enn før jul. Dette var også en sjelden duellseier.

– Jeg er i sykt bra form. Selv om han gikk forbi meg, følte jeg at jeg hadde mer krefter og forsøkte å ligge først inn på stadion her. Fordi det er et kort oppløp her, sier Thingnes Bø.

Enorm form i sporet

Det ble aldri noen ren spurtduell. Til det var yngstebror Bø for sterk. Formen han har vist denne helgen har vært enorm i sporet. Selv med tre bom på jaktstarten og utgangspunkt som nummer åtte, manøvrerte han seg inn i pallkampen.

Foran var det ikke noe å gjøre med russiske Shipulin som vant og tyske Schempp som tok 2. plassen. Men 3. plassen smakte. Fourcade på sin side var nummer 28 etter sprinten, men klarte å gå seg frem til duellen med Thingnes Bø.

– Den var bra, men vi hadde ikke den samme konkurransen. Johannes var nummer åtte og jeg var nummer 28 fra start og måtte kjempe for å ta igjen det store gapet. Jeg tror han hadde mer energi enn meg på slutten, sier Fourcade.

Snudd alt på en måned

Før jul slet Thingnes Bø med resultatene og 64. plassen i Pokljuka ble bunnpunktet i en tung førjulstid. Men nå er alt snudd. Det startet med seieren i Ruhpolding og i Anterselva har han vært i kalasform i sporet.

– Det er rart hvordan ting snur. Jeg stanger og stanger før jul. Nå går jeg bare bedre og bedre for hvert renn. Jeg har hatt sykt bra ski i helgen. Det er ikke tema å ligge bak når går forbi, sier Bø.

Han vet ikke om han noen gang har vært i bedre form i sporet. Samtidig var 3. plassen hans første pallplass utenom de ni 1. plassene han har. På pressekonferansen etter løpet spøkte han med akkurat den statistikken på spørsmål om han enten er topp eller flopp.

– Jeg tenkte etter stående at jeg bare kunne gi ham fjerdeplassen, så statistikken fortsatt ville vært bare 1. plasser på podiet. Det er kjedelig med 3. plass men bedre enn 4. plass, smilte Thingnes Bø.

– Jeg klarte ikke gi gass

Tarjei Bør gikk ut som nummer tre på jaktstarten, men klarte ikke helt å følge opp sin lillebror. I stedet byttet de plasseringer fra i går, noe som betydde 8. plass for Bø.

– Det var en annen liga på ham i dag. Jeg så han var sprek. jeg hadde nok med å puste egentlig, sier Tarjei Bø.

Han mener Fourcade ikke er noen stor spurter dersom de norske henger med inn.

– Det er viktig at vi tar han når vi har sjansen. Vi vet at når vi har ryggen hans eller henger med inn mot mål, så kan vi ta han. Han er ikke noe spurfenomen, sier Bø.

Emil Hegle Svendsen kom på 12. plass med én bom. Ole Einar Bjørndalen ble nummer 30, mens Henrik L'Abée-Lund ble nummer 41.

Siste nytt

  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal