Hopp til innhold
Direkte fra finalen i Wimbledon.

Tennis, Wimbledon

  • Eikeri etter russisk samarbeid: – Jeg er veldig lei meg

    Den norske tennisspilleren Ulrikke Eikeri valgte en russisk doublepartner i Wimbledon-turneringen forrige uke. Etter gjentatte henvendelser fra NRK, svarer hun nå på bakgrunnen for valget.

    – Først så vil jeg si at jeg tar sterkt avstand til invasjonen av Ukraina, og jeg har stor medfølelse med det ukrainske folket, sier hun til NRK.

    Sammen med Alexandra Panova tok hun seg til andre runde av den prestisjetunge turneringen.

    – Når det gjelder valg av doublepartner under Wimbledon-turneringen, så tenkte jeg kun på det sportslige og ikke nasjonalitet, erkjenner hun.

    Eikeri, som mottar kritikk av NRKs sportskommentator, kunne ønske at hun hadde valgt annerledes.

    – Sett i ettertid, skulle jeg ønske jeg hadde tenkt på dette i forkant, men det gjorde jeg dessverre ikke. Jeg er veldig lei meg for valget jeg tok, tatt verdenssituasjonen i betraktning, og min støtte går fullt og helt til Ukraina, fortsetter 30-åringen.

    Switzerland Tennis International Ladies
    Foto: Jean-Christophe Bott / AP
  • Unge Alcaraz vippet Djokovic av Wimbledon-tronen

    Det ble en uhyre spennende og jevn Wimbledon-finale mellom regjerende tittelinnehaver Novak Djokovic (36) og spanske Carlos Alcaraz (20).

    Det var sistnevntes første Wimbledon-finale, mens serbiske Djokovic kunne ta sin femte strake tittel i det som er en av de fire Grand Slam-turneringene.

    Etter et ydmykende åpningssett, kom 20-åringen sterkt tilbake.

    Det ble en thriller av de sjeldne, men etter maratonfinalen med settsifrene 1-6, 7–6 (8-6), 6-1, 3-6, 6-4, gikk til slutt det unge talentet seirende ut.

    Da 20-åringen brøt i femte og avgjørende sett, så Djokovic rødt. 36-åringen slo racketen i nettstolpen rett foran dommerstolen.

    En jublende glad spanjol hoppet rundt på det grønne gresset, og kunne nesten ikke tro at han slo den regjerende mesteren.

    – Det er en drøm som blir til virkelighet. Selv om jeg hadde tapt, hadde jeg vært veldig stolt. Det betyr mye for meg å spille denne finalen mot en motstander som Djokovic. Du inspirerer meg veldig mye, sa Alcaraz i seiersintervjuet.

    – Jeg tapte for en bedre spiller, og jeg skal jobbe for å komme sterkt tilbake, sa Djokovic.

    Det er serberens første Wimbledon-tap siden 2017. Han har totalt vunnet Grand Slam-konkurransen syv ganger.

    carlos alcaraz
    Foto: AP
  • Vondrousova med historisk Wimbledon-skrell

    Marketa Vondrousova (24) kom sterkt tilbake i begge sett og utmanøvrerte Ons Jabeur (28) på veien mot en historisk Wimbledon-tittel i tennis.

    Tsjekkeren vant lørdagens finalekamp 6-4, 6-4. Med det ble hun tidenes første useedede spiller på kvinnesiden til å vinne den prestisjetunge Grand Slam-turneringen i London.

    – Det er fantastisk å kunne stå her og holde det. Tennis er galskap, sa Vondrousova etter sin andre finaleseier i proffkarrieren.

    Vondrousova hadde fra før én tapt finale på dette nivået. I 2019 kom hun til kort i Roland-Garros, mens Jabeur tapte tittelkampen i Wimbledon for andre år på rad.

    Det så bra ut for Jabeur da hun blankt brøt til 4-2, men det som fulgte var en skikkelig kollaps. På direkten slo Vondrousova tilbake med samme mynt og fulgte opp med å vinne ytterligere fire game på rad.

    Jabeur fikk ingenting til å stemme og plukket knapt poeng etter et lite temposkifte i kampen. Dermed ble det tsjekkisk 6-4-seier i første sett og 1-0-ledelse i det andre. Blikkene i Jabeur-leiren på stadion var ikke til å misforstå.

    Men finalen skulle by på nok en vending. På nippet til å havne under 0-2 var det noe som brått snudde for Jabeur. Tunisieren fikk inn et brudd og brøt igjen til 3-1 på neste mulighet.

    Nok en gang hadde hun koblet grepet, men bare for å se alt rakne.

    (NTB)

    dIcOypqsX_U
    Foto: Reuters
  • Alcaraz klar for sin første Wimbledon-finale – møter Djokovic

    Stjerneskuddet Carlos Alcaraz (20) er klar for sin første Wimbledon-finale. Der møter han meritterte Novak Djokovic (36).

    Alcaraz slo russiske Daniil Medvedev enkelt i den andre semifinalen fredag, som har vært i storform hele turneringen. På verdensrankingen troner det spanske stjerneskuddet øverst på listen, like over 16 år eldre Djokovic.

    Søndag 16. juli skal Djokovic kjempe for å forsvare Wimbledon-tittelen for sjette gang på rad, mens Alcaras spiller for sin første.

    (©NTB)

    djokovic og alcaraz
    Foto: AFP
  • Djokovic til Wimbledon-finale for femte gang på rad

    Novak Djokovic er nok en gang favoritt i Wimbledon og kan ta sin femte strake tittel. I semifinalen feide han Jannik Sinner av gresset i strake sett.

    Dermed tok serberen sin 34. strake seier i den tradisjonsrike Grand Slam-turneringen.

    Sinner ga seg ikke uten kamp, og det tredje settet ble av det meget jevne slaget. Begge spillerne holdt egen serve hele veien, og dermed endte det i tiebreak. Sinner startet best der, men Djokovic vant 7–4 og gikk til finalen.

    Der venter enten verdensener Carlos Alcaraz eller -treer Daniil Medvedev. De møtes i semifinalen senere fredag.

    (©NTB)

    djokovic
    Foto: AP

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal